I kveld skal Frankrike møte Belgia i den første semifinalen i VM 2018. Vi er selvsagt like spente på hvem som kommer til finalen som alle andre. Kampen er mellom to lag med en sterk og bred tropp og er selvsagt svært åpen, selv om Frankrike nok må ses på som forhåndsfavoritt. Men favorittstemplet er likevel veldig lite, og når alt kommer til alt er det nok ikke så veldig mye å legge for sterk vekt på. Her ser vi på lagene ledd for ledd for å se hvem som kommer sterkest ut.

Keeper

Mellom stengene er lagene svært jevne, og vi trakk selv fram Hugo Lloris og Thibaut Courtois da vi før mesterskapet vurderte hvem som kunne anses som VMs beste keeper. Med 102 landskamper er Hugo Lloris en av de best etablerte keeperne i hele mesterskapet, og Frankrike er kanskje det landet der det er minst spørsmål rundt hvem som skal vokte buret. Lloris har også vært en uvurderlig faktor i Tottenhams fremgang de siste årene. Den fem år yngre Thibaut Courtois står med 63 kamper for Belgia og har nok noe hardere konkurranse fra Simon Mignolet enn hva Lloris har fra Steve Mananda. Lloris vinner denne duellen på erfaring. Fordel: Frankrike.

Forsvar

Defensivt er Belgia nok det av de gjenværende lagene som har de største og mest kjente navnene i forsvar. Vincent Kompany, Toby Alderweireld og Jan Vertonghen er blant de aller mest profilerte forsvarerne i Premier League, og seg imellom har de 267 landskamper. De franske forsvarsspillerne er yngre og har færre landskamper, noe som selvsagt betyr mindre rutine. Dette har blitt utpekt som en av Frankrikes store svakheter før mesterskapet. Fordel: Belgia.

Midtbane

Jo lengre frem på banen man kommer, jo sterkere ser Frankrike ut. Det ser man allerede når man kommer opp på midtbanen, der Paul Pogba selvsagt er franskmennenes store ledestjerne. Men Blaise Matudi og N’Golo Kante er også midtbanespillere som har satt sitt preg på henholdsvis Serie A og Premier League de siste sesongene. Likevel er det vanskelig å se hvordan dette leddet skulle være det belgiske overlegent. Kevin De Bruyne har nok vært verdens beste midtbanespiller denne sesongen, og sammen med rutinen til Moussa Dembele og Marouane Fellaini vil de kunne dominere enhver midtsirkel. Fordel: Belgia.

Angrep

Av alle de store navnene som kom til dette mesterskapet er nok den 19 år gamle Kylian Mbappe den som har levert mest etter forventningene, og foten til Antoine Griezmann plager alle lag som kommer i Frankrikes vei. De to har nok til sammen vært de største offensive plagene i dette mesterskapet, og selv om Eden Hazard og Romelu Lukaku kan hevde seg mot ethvert lag i verden er vi nødt til å gi denne til Les Bleus. Fordel: Frankrike.

Konklusjon

Slik vi ser det vinner Frankrike duellen på hver side av banen. De har det beste angrepet og den beste keeperen. Det er nettopp ved hvert mål kampene vinnes, og derfor må vi også konkludere med at vi tror Frankrike går seirende ut av denne.

Similar Posts