Sesongen 2017/18 går mot slutten stort sett over hele Europa. Denne helgen blir altså den siste runden med tysk og engelsk ligafotball. Etter det kommer en periode med finaler i cupene i tillegg til fullt fokus på norsk fotball før det endelig er klart for VM. Her har du vårt forslag til hvordan du organiserer TV-tittingen denne helgen.

Fredag

20:45: Den første kampen i playoffen fra Championship står mellom Derby og Fulham. Fulham rotet det til for seg selv i sesongens siste ordinære runde og kan med det ha rotet bort hele opprykket til Premier League 2018/19.

Lørdag

15:30: I Bundesliga har Bayern München allerede vært seriemester i lang tid, og det er også bekreftet at Franck Ribery tar en sesong til. Det er to ting som er virkelig spennende å følge med på i denne siste runden. Det ene er om det blir Leverkusen, Leipzig eller Hoffenheim som blir med Dortmund, Schalke og Bayern til Champions League 2018/19. Det andre er om den berømte klokken på Volksparkstadion i Hamburg må nullstilles. Kampene å følge er Hoffenheim – Dortmund, Hertha Berlin – RB Leipzig, Leverkusen – Hannover og Hamburger SV – B. Mönchengladbach.

18:15: Den andre kampen i den engelske playoffen går altså lørdag kveld. Aston Villa, som har klart å beholde Gabby Agbonlahor samtidig som de også signerte John Terry før sesongen, skal møte Middlesbrough på Riverside. Dette er et klassisk tøft engelsk oppgjør.

20:45: Selv om Juventus kommer til å bli italiensk seriemester nok en gang er det fremdeles spenning knyttet til de to siste plassene i Champions League 2018/19. Inter, Lazio og Roma kjemper om dem. Roma har 73 poeng, Lazio 71 og Inter 69. Lørdag kveld er det Internazionale som skal ut i aksjon, og å avslutte kvelden med deres kamp mot Sassuolo er en meget god ide.

Søndag

16:00: Premier League 2017/18 skal avsluttes, og det er selvsagt vanskelig å velge hvilken kamp man skal se seg ut. På John Smith’s Stadium i Huddersfield spilles en kamp mellom to lag som egentlig ikke har noe å spille for. Men dette er tross alt Arsene Wengers aller siste kamp som manager for Arsenal. Liverpool, Chelsea og Tottenham, som alle kjemper om den siste plassen i Champions League 2018/19, skal møte henholdsvis Brighton, Newcastle og Leicester City. Her er det selvsagt stort potensiale for gode scener, men de virkelig ville scenene vil kunne komme i nedrykkskampen.

18:00: Vi glemmer selvsagt ikke Eliteserien oppe i det hele. Klokken 18:00 går hoveddelen av runde nummer 9. Vi får blant annet se et Bodø/Glimt som kjemper for tilværelsen i bunnen møte et Molde som kjemper om å være med i gullkampen, mens Ranheim i teorien kan klatre opp på andreplass med en seier mot Odd. 

20:45: Selv om tittelen i praksis er i boks for Juventus er det mye som står på spill i deres bortekamp mot Roma. Romerne kan nemlig komme til å miste plassen i neste sesong av Champions League dersom de roter det til i de siste rundene. Med et tap her kan de risikere å kun ha ett poeng å gå på før den siste runden, mens en seier vil garantere plassen.

Similar Posts