Vi er nå kommet til kampdagen der det mest spennende i denne landslagspausen skal spilles, og vi skal se på noen flere av kveldens kamper.

Argentina – Italia

Klokken 20:45 er det avspark mellom to av verdens aller største landslag i en kamp som for anledningen skal spilles i Manchester. Men denne gangen er det som kjent kun ett av lagene som skal til VM. Italia havnet bak Spania i kvalifiseringen og tapte for Sverige i playoff. Argentina er derimot klare for VM, men det var med et nødskrik at Messi og co klarte det også – det var ikke før i den søramerikanske kvalifiseringens aller siste runde at Argentina ble offisielt klare for VM, og de lå lenge under streken. I sommer er de trukket i gruppe med Nigeria, Island og Kroatia.

Nederland – England

Også her finner vi to av verdens aller største landslagsnavn, men igjen kun ett lag som skal til VM. Nederland har som kjent brått blitt en skygge av sitt tidligere selv – de kvalifiserte seg ikke for EM i 2016 og kommer ikke til å være i VM i 2018. England er derimot klare for VM, og alle som elsker det engelske landslaget er selvsagt livredde for at laget nok en gang skal kløne det til. I gruppespillet skal de møte Tunisia, Belgia og Panama. Sammen med belgierne er selvsagt England favoritter til å gå videre, men muligheten for at de skal tabbe seg ut og miste plassen til Tunisia vet alle engelskmenn at definitivt er til stede. Kampstart klokken 20:45.

Frankrike – Colombia

To store fotballnasjoner som begge er et veldig godt stykke unna å være blant favorittene til å vinne mesterskapet, selv om Frankrike selvsagt er langt nærmere den statusen enn Colombia er. For de gulkledde vil nok en kvartfinale være å anse som en stor suksess. Det er svært stor spenning knyttet til hva Frankrike kan utrette etter at de nå har begynt å få store mengder positivitet knyttet til landslaget sitt igjen etter nesten et tiår med skandaler. Det ble tap i EM-finalen for to år siden, og selv om de færreste tør å håpe på VM-gull er muligheten definitiv til stede. Franskmennene skal møte Danmark, Australia og Peru i gruppe C, mens Colombia skal spille mot Polen, Senegal og Japan i gruppe H. Avspark klokken 21:00.

Tunisia – Iran

Ikke akkurat de to landslagene som vekker mest interesse blant nordmenn, men som en kamp med to VM-klare lag er det definitivt verdt å få med seg denne kampen – ikke minst fordi det nå bor ganske mange fra disse landene i Norge, og det å se disse lagenes kamper på en kafe med supportere kan bli utrolig gøy. Tunisia har altså kommet i Englands gruppe og er en god kandidat til å lage en overraskelse ved å slå ut de tre løvene tidlig i turneringen. Iran har en veldig tøff oppgave foran seg: De skal møte Marokko, Portugal og Spania. Om iranerne skulle klare å komme seg videre til åttendedelsfinalen fra den gruppen vil nok det bli gruppespillets suverent største overraskelse.

Similar Posts