Vi går inn i en landslagspause. Lik det eller hat det, men det vil ikke bli noen store klubbkamper denne uken og helgen. Derfor benytter vi anledningen til å gjøre opp status i noen av de store ligaene, selv om det ikke har endret seg særlig radikalt siden nyttår de fleste stedene. Det eneste unntaket er til en viss grad Serie A.

Primera Division

Barcelona dro tidlig ifra konkurrentene i Spania, men en periode klatret Atletico Madrid nær nok til at det så ut som om det kunne komme til å bli en viss konkurranse om tittelen. Det varte frem til den fjerde mars da de to klubbene møttes på Nou Camp. Det endte med 1-0 for Barcelona, og konsekvensen av den seieren er at katalanerne nå ligger elleve poeng foran Atletico Madrid med ni kamper igjen å spille. Det skal altså mye til for at Barca taper tittelen. Valencia ligger på fjerdeplass med 59 poeng, men ned til Villareal på femteplass er avstanden på 12 poeng. Det er dermed rimelig sikkert at Barca, Atletico Madrid, Real Madrid og Valencia vil være de fire som representerer Spania i Champions League 2018/19.

Premier League

Manchester City har som kjent hatt en hånd på pokalen gjennom hele sesongen, og det ser ikke ut til at noen ting kan ta den fra dem. Tapet for Liverpool i januar er fremdeles det eneste de har gått på i Premier League denne sesongen, men Wigan fratok dem som kjent muligheten til The Double. De fire som realistisk kjemper om de tre gjenværende plassene som gir plass i Champions League er Manchester United, Liverpool, Tottenham og Chelsea. Ni poeng skiller United på andreplass fra Chelsea på femteplass, og de blå fra London har fem poeng opp til sine hvite byrivaler på fjerdeplass.

Serie A

Det eneste unntaket fra rekken av ligaer der striden om gullet i praksis er avgjort er italiensk Serie A. Napoli hadde i lang tid et par poengs forsprang på Juventus og lå på toppen av tabellen, men hjemmetapet for Roma den tredje mars og den påfølgende 0-0 kampen mot Inter har ført til at det nå er den gamle damen som igjen ligger på toppen i Italia. Men det er fremdeles kun to poeng som skiller de to lagene, og den 22. april skal de møtes. I Champions League 2018/19 vil også Serie A få fire plasser, og Roma (59 poeng), Inter (55), Lazio (54) og Milan (50) er lagene som realistisk konkurrerer om plassene. Milan er for tiden det store formlaget, og siden lille julaften har de kun tapt for Arsenal. Derfor blir Juventus – Milan den 31. mars utrolig spennende.

Bundesliga

Bayern Münchens kontroll over tittelen er like sterk som før, men kampen om de resterende plassene i Champions League fortsetter å være utrolig spennende. Fra Schalke 04 på andreplass er det nå kun seks poeng ned til RB Leipzig på sjetteplass. Mellom de to ligger Dortmund, Frankfurt og Bayer Leverkusen. Hoffenheim, med sine 39 poeng, ligger også og lurer i bakgrunnen. Det kan ikke utelukkes at de vil kunne smette opp og ta en fjerdeplass.

Similar Posts