Å spille fotballturneringer uten publikum er unaturlig, men det er også uunngåelig i den situasjonen vi lever i, i dag. Det er klart at også fotballen måtte være med i dugnaden om å stoppe spredningen av Playing fotball tournaments with empty standsCovid-viruset, sammen med resten av befolkningen i Norge. Skal fotballsesongene gjennomføres i 2020, må fotballen derfor spilles for tomme, eller nesten tomme, tribuner. Dette gjelder alle ligaene i Norge. Det vil heller ikke være mulig å samle seg for å se kampene i parker, sportsbarer, eller andre steder.

Det er få ting som kan sammenlignes med adrenalinet av å sitte på en full tribune, og se favorittlaget sitt score og vinne kampen. Sammenholdet under tap fra felles supportere er også uunnværlig i tøffe perioder. For å få adrenalinet tilbake til kampene, kan du vurdere å spille på odds. Med en liten sum satt inn på favorittlaget ditt, kan du igjen føle viktigheten av hvert eneste mål laget scorer. Enkelte nettcasinoer kan også tilby free spins i dag, for ekstra underholdning i reklamepausene.

Begrenset antall plasser

Etterhvert som landet åpner igjen, vil det også åpnes for tilskuere på fotballstadioner rundt om i landet. Først ut var lagene i Eliteserien, som åpnet for at så mange som 200 supportere kunne sitte spredt rundt om i tribunene. Dette legger et stort ansvar på supporterne på kampene, som er nødt til å overholde smittevern. God hygiene, munnbind, avstand til andre, ikke bruke felles toalett, vask av seter, samt å unngå kontaktoverflater er viktige vaner før en kamp. Dersom det skulle bryte ut smitte ved en tribune, vil nok reglene strammes inn igjen.

Fremtiden for fotball

Det kan ikke legges skjul på at billettinntekter var en stor del av norsk økonomi. Uten denne posten i budsjettet, vil norsk fotball merke på effektene fra Covid i lang tid fremover. Dette kan blant annet resultere i økte billettpriser etter gjenåpning. Fotball blir også påvirket på andre måter. På grunn av Covid, spiller også færre barn og unge fotball enn tidligere. Dette kan igjen resultere i mindre interesse for fotball. Det kan eventuelt gjøre rekruttering av gode og erfarne spillere fra Norge vanskeligere i fremtiden.