Få ting i fotballverden får mer velfortjent oppmerksomhet enn oppgjør mellom to byrivaler. I løpet av sesongen kommer de på løpende bånd, og vi har allerede tatt opp de som har vært i Tyrkia og Argentina. Et av dem kommer tilbake denne helgen, og vi skal i tillegg få se heftige derbyer i Englands to største byer.

Tottenham vil sabotere for Chelsea

Vi er i en historisk situasjon i Premier League. At tre lag er ubeseirede etter 12 runder er med solid margin ny rekord. Alle setter dog ikke like stor pris på denne overlegenheten, og det har blitt påstått at den store ubalansen mellom toppen og bunnen har ført til at Premier League blir mer forutsigbar og mindre underholdende. Uansett er Chelsea ett av tre lag som fremdeles står ubeseiret i Premier League, men med fire uavgjort ligger de likevel allerede fire poeng bak Manchester City. De ligger også kun ett poeng bak et Tottenham som allerede har tapt tre ganger, og det er altså nettopp Tottenham de skal møte i et London-oppgjør klokken 18:30 lørdag kveld. Ikke bare vil Tottenham gi byrivalene deres første tap for sesongen, de vil også klatre opp på tredjeplass på tabellen og potensielt øke avstanden ned til Arsenal enda mer.

Second City derby

Dagen etter at vi har fått se derbyet i Englands største by kan vi umiddelbart følge opp med et minst like intenst derby i Englands nest største by. Aston Ville og Birmingham City spiller begge i Championship for sesongen, og de er begge i en posisjon der de er nødt til å plukke trepoengere for å komme seg oppover mot playoffsonen. De har et nesten identisk utgangspunkt før kampen, med 24 poeng hver. Opp til Derby på første playoffplass er det bare fire poeng, men laget som eventuelt måtte tape på søndag kan plutselig ligge veldig langt bak i kampen om opprykk til Premier League. Gjennom historien har Aston Villa vært det totalt dominerende laget. De står med 54 seire mot Birminghams 38. Akkurat det vil nok supporterne glemme om Birmingham skulle bli laget som stikker av med seieren. Avspark klokken 13:00 på søndag.

Best i den nye verden

Uansett hvor mye man elsker britisk fotball kommer man ikke vekk ifra at det er i Argentina det aller mest intense derbyet skal spilles. Klokken 21:00 er det nemlig tid for den siste av to finaler i Copa Libertadores, Sør Amerikas svar på Champions League. I kampen mellom River Plate og Boca Juniors er det denne gangen River som har hjemmefordelen, og med 2-2 som sluttresultat i den første kampen må vi nok kunne si at det er de som har momentum. Hatet mellom lagenes supportere er nemlig så sterkt at bortesupportere ikke er tillatt på tribunene, så Boca kan mildt sagt ikke regne med støtte fra noen andre enn seg selv. Selv om dette er den andre av to kamper bør du merke deg at det ikke praktiseres noen bortemålsregel, så ved uavgjort vil kampen uansett gå til ekstraomganger.

Similar Posts