I La Liga er vi vant til å se en jevn og hard konkurranse om tabelltoppen mellom lagene fra de to største byene. Ikke så rent sjelden kan kampene mellom disse endre på hvem som går ut av runden som serieleder. Slik er det også denne helgen. Men der det vanligvis er Real Madrid som har muligheten til å forlate helgen som serieleder er det denne gangen den historiske lillebroren Atletico som har en gylden mulighet.

Ett poeng skiller

For mens Real Madrid har hatt sitt å stri med etter en dårlig sesongåpning og trenerjakt har Atletico Madrid hatt en langt lysere sesonginnledning. Etter 12 kamper står Diego Simeones menn med kun ett tap, et ganske overraskende tap for Celta Vigo allerede i runde nummer tre. Det er Diego Simeone som har bygget opp Atletico Madrid til å bli den europeiske fotballstormakten de er i dag, og med en eventuell hjemmeseier kan vi nok si at de røde og hvite har et slags momentum i kampen om tittelen i Spania. Med kun ett poeng opp til Barcelona vil de da kunne ligge to poeng foran etter en kvart sesong, og det betyr at de i aller høyeste grad vil kunne være en reell tittelkandidat med seier på lørdag. Med tap kan det se verre ut.

Kan Barcelona gjenta fjoråret?

For det ser langt fra umulig ut for Barcelona å gjenta det de gjorde i fjor. Også da hadde de ganske så tett konkurranse et godt stykke inn i sesongen, men da den siste kampen var over kunne alle se hvor overlegne de til slutt ble. Ned til nettopp Atletico Madrid på andreplass skilte det da hele 14 poeng. Etter to runder lå de på andreplass, men da de klatret opp til førsteplassen i runde nummer tre ble de der resten av sesongen. Fra og med runde nummer tre var det altså aldri en eneste runde der et annet lag enn Barca lå på toppen av tabellen. Akkurat det kommer de uansett ikke til å gjøre i år, for etter runde åtte hadde de en liten uke der de måtte finne seg i å nok en gang ligge på andreplass på tabellen. Men den plassen har de nå forlatt, og det ser ut til at Atletico må få rollen med å være klubben som kan utfordre dem.

Hva med Real?

Real Madrid har definitivt hentet seg inn etter den dårlige starten, og vi skal være klar over at de nå kun har fire poeng opp til Barcelona. Det kreves ikke mer enn en seier i neste El Classico for å kunne snu opp ned på forholdet mellom dem. Med tidligere assistenttrener Santiago Solari nå permanent ansatt som trener kan oppturen begynne. Klokken 13:00 på lørdag spiller verdens mest suksessfulle fotballklubb bortekamp mot Eibar. Med seier der vil de kun ligge ett poeng bak Barcelona før de skal møte Atletico klokken 21:00, og med seier for Atletico vil det altså være full kamp igjen mellom Barcelona og de to fra Madrid – og vi ber dere heller ikke glemme andreplasserte Sevilla oppe i alt dette. La Liga 2018/19 kan bli fantastisk spennende!

Similar Posts