En litt merkelig plassert avslutningsrunde av Eliteserien 2018, rett etter en landslagsrunde, skal denne helgen fortelle oss hvem vi vil få se i Eliteserien 2019 og hvem som vil forsvinne ned til OBOS-ligaen. Fire lag kjemper om å unngå direkte nedrykk, mens Bodø/Glimt i tillegg vil prøve å unngå å komme på playoff. Dette blir en rasende god avslutning!

To poeng skiller fire plasser

I en sesong med så tett bunnstrid som denne har vi forberedt oss lenge til det endelig skal avgjøres, men at det skulle bli så tett som dette hadde vi ikke trodd. På plassen over allerede nedrykksklare Sandefjord ligger Stabæk med 28 poeng. Det er kun ett mindre enn Start og Lillestrøm som begge har 29, mens Strømsgodset ligger på 12. plass med 30. Skal Ivar Hoff, litt på etterskudd, endelig få rett i sin spådom fra våren 2017 om nedrykk for Strømsgodset? Opp i det hele finner vi også et Bodø/Glimt med 31 poeng. Målforskjellen gjør det totalt usannsynlig at de skulle rykke helt ned på 15. plass, men muligheten for å måtte gå ut i playoff er definitivt til stede.

Nøkkelkampen er i Stabæk

At det som skal skje på Nadderud er det som vil kunne avgjøre det hele aller mest er det ingen tvil om. Strømsgodset kommer nemlig dit som gjester. Med uavgjort vil de i det minste holde seg unna direkte nedrykk, men med tap kan det hele fort se veldig stygt ut. Da vil i alle fall Stabæk garantert klare seg, og med vesentlig bedre målforskjell enn Start vil nok uavgjort også holde for hjemmelaget om Start ikke skulle ta poeng mot Haugesund. Med hjemmeseier vil det kunne se stygt ut for Strømsgodset, men de kan trøste seg med at de har målforskjellen solid på sin side.

Motstandere uten motivasjon

Den gode nyheten for Stabæk og Godset er at Lillestrøm og Start skal møte motstand fra lengre opp på tabellen. Den dårlige nyheten er at ingen av dem har noe å spille for, hvilket kan føre til at de er de to gule lagene som kommer til sine kamper med sterkest motivasjon og mest trykk. Start skal spille bortekamp mot et Haugesund som endte sesongen på fjerdeplass. At de ikke fikk tredjeplassen som ville ha gitt dem muligheten til å spille playoff til Europa League er nok skuffende, men de trøster seg med at de nå i det minste er Rogalands klart beste lag. Lillestrøm får besøk av et Kristiansund som endte på femteplass og som nok sier seg godt fornøyd med å ha blitt godt etablert i Eliteserien. For Lillestrøm vil uavgjort holde med mindre både Start og Stabæk vinner, da de har bedre målforskjell enn sørlendingene.

En liten mulighet for Bodø/Glimt

Bodø/Glimt er nok glade for at de har fått den gode luken de har, for de skal avslutte sesongen borte mot Rosenborg. Det skal noe til for at det går helt galt for nordlendingene, men umulig er det langt unna å være. Seier for Stabæk, Lillestrøm og Start vil sende Godset ned i OBOS-ligaen og Bodø/Glimt ut i kvalifisering, med mindre de tar poeng på Lerkendal.

Similar Posts