Etter El Classico på søndag er det nok ikke mange som tror at Julien Lopetgui vil bli særlig gammel i jobben. Barcelona vant til slutt 5-1 på Nou Camp, der Luis Suarez scoret hat-trick. Det betyr at Real Madrid ligger på niendeplass etter ti runder, noe som selvsagt er eksepsjonelt dårlig og uakseptabelt. Grunnene til at det som nok er verdenshistoriens mest suksessfulle klubb nå faller som en stein er selvsagt mange, men når de nå i årevis har bygget laget rundt Christiano Ronaldo er det selvsagt hardt å miste ham – særlig når han egentlig ikke har blitt erstattet. Hvem kan så komme inn på Santiagu Bernabeu?

Arsene Wenger

Franskmannen har selv bekreftet at han er klar for nye eventyr etter at hans lange og legendariske karriere i Arsenal ble avsluttet denne våren. Listen over lag som kan komme til å ta ham imot er lang, og med Real Madrid definitivt på listen over store lag som kan komme til å ville ha en ny trener er det helt nødt til å åpne for spekulasjoner om at det kan være dit han er på vei. Det vil dog være et stort sjansespill for verdens største klubb å ansette Wenger. I løpet av de ti siste årene ble han ikke akkurat kjent for å være en garantist for suksess, og når Arsenal nå fullførte en rekke på elleve seire på rad denne helgen ser vi at det kanskje har skjedd noe med spillet som Wenger ikke har hengt helt med på. Det spørs om det er det Real Madrid trenger nå.

Antonio Conte

En annen tidligere Premier League-manager som seiler opp som en god kandidat til å ta over som sjef for Bale, Benzema og kompani er italieneren Antonio Conte. Han kom som kjent inn i Chelsea med storm og tok klubben rett til ligagull, før det ikke akkurat ble fulgt opp forrige sesong. Om ikke annet viser det at Conte kan komme inn og skape umiddelbar suksess, og om det er noe Real Madrid trenger akkurat nå er det det. Enda en sesong utenfor topp to vil supporterne neppe akseptere, og Conte kan være mannen som sørger for at Real Madrid for vil komme til å henge med igjen.

Joachim Löw

Hver gang en toppklubb trenger en ny trener nevnes Tysklands landslagssjef Joachim Löw, men enn så lenge har det aldri vist seg å holde vann. Men nå er situasjonen veldig annerledes. Tyskland var en stor fiasko i VM, og Nations League kommer nok ikke til å bli noen kjempesuksess den heller. Derfor kan Löw komme til å ta det siste halvåret som et tegn på at det er på tide levere mannskapet over til noen andre og heller fokusere på å bygge ny suksess i klubbfotballen. Det som nå skjer i Real Madrid kan altså komme til å utløse en liten dominoeffekt med Löw til Real Madrid og en ny manager, for eksempel Arsene Wenger, til Tyskland. Det ville ha vært utrolig spennende å se hva Löw kunne ha utrettet i klubbfotballen med et lag som Real Madrid.

Similar Posts