I kveld kommer den siste kampen fra åttendedelsfinalen i FA-cupens ordinære runde, men vi vet allerede nå om to kamper som går til omkamp. Kvartfinalene er også trukket, og veldig mye ligger til rette for at de store kan gå til semifinalen. Men det betyr også at vi kan få noen store bomber.

Finalereprise

Kveldens kamp vil bli en ren reprise av den finalen vi fikk se i 2013. Manchester City skal møte Wigan på DW Stadium, og om hjemmelaget skulle vinne vil det være en langt større overraskelse enn finaleseieren i 2013. Det har skjedd litt av hvert med de blå og hvite siden den gang. Mens Manchester City som kjent ser suverene ut i Premier League 2017/18 ligger Wigan på andreplass i League One. En hjemmeseier her vil være en riktig bombe. Avspark klokken 20:55 i kveld.

Ny omkamp for Tottenham

Da Spurs trakk Rochdale opp av hatten trodde nok de fleste at de hadde lært leksen etter det som skjedde mot Newport County. Enda en omgang med to kamper mot et lag fra lavere divisjoner ville vel ikke Spurs tillate? Så viser det seg nå at det var nettopp det som skjedde. Ian Henderson sendte Rochdale opp i ledelsen etter 45 minutter på Sporland, og det var ikke før i det 59. minutt vi fikk se Lucas Moura gi Tottenham 1-1. Da Harry Kane scoret på straffe to minutter før full tid trodde vi at Spurs hadde sikret seg avansement, men Steve Davies scoret to minutter senere. Tottenham må dermed ut i en ny omkamp. Fra seier mot Juventus til uavgjort mot Rochdale for Tottenham der altså.

Premier League klarte seg stort sett

Av de store klubbene var det bare Tottenham som fikk en fiasko. Manchester United slo Huddersfield greit på bortebane, Leicester og Chelsea gikk videre etter seier mot henholdsvis Sheffield United og Hull på fredag, mens Brighton slo ut Coventry. I oppgjøret mellom West Bromwich og Southampton, to sterke nedrykkskandidater i Premier League, var det de rød-hvite som tok seieren. Ved siden av Tottenham er det nok bare Swansea som virkelig kan være misfornøyde. De klarte ikke å score på Hillsborough, noe som betyr at de må få besøk av Sheffield Wednesday til en omkamp i Wales.

Kvartfinalene trukket

Men selv om vi mangler tre av lagene som skal gå videre har vi fått en ganske god ide om hvordan kvartfinalene vil se ut. Den ene kvartfinalen er fremdeles helt åpen, for vinneren av Tottenham – Rochdale skal spille borte mot vinneren av Swansea – Sheffield Wednesday. Manchester United skal møte Brighton på Old Trafford, mens Chelsea skal spille bortekamp mot Leicester. Wigan eller Manchester City får hjemmekamp mot Southampton. Alt ligger med andre ord til rette for at de fire største klubbene kommer til semifinalen. Men det betyr også at det ligger til rette for en cupbombe i løpet av kvartfinalene – eller kanskje tilmed allerede i kveld? Mange ser nok allerede nå på muligheten for å få Sheffield Wednesday videre på en virkelig god cupsesong.

Similar Posts