4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Mens vi bruker mye av dagen til å fortsette å forundre oss over at Manchester City kunne ryke mot Wigan i FA-cupen i går må vi også begynne å konsentrere oss om det som skal skje i London i kveld. En av rundens absolutt største oppgjør får nemlig sin første kamp når Barcelona kommer til Stamford Bridge. Samtidig vil Bayern München få tyrkisk motstand på hjemmebane.

To av årtusenets beste

Og på denne siden av millenniumskiftet har ikke disse to vært noen hvem som helst. De har vært blant de mest suksessfulle lagene i Europa, selv om Barcelona definitivt har vært et hestehode bedre enn de blå fra London. Barcelona vant finalene i 2006, 2009, 2010 og 2015. Det er samtlige av finalene de har vært i på 2000-tallet. Chelsea har på sin side vært i to finaler: En helengelsk mot Manchester United i 2008 og en mot Bayern München i 2012. Begge gikk til straffer, og Chelsea gikk seirende ut av den siste. To finaler gjør Chelsea til ett av ni lag som har vært i mer enn én finale i denne perioden, og til en av ni mestere.

Ganske ulike sesonger

Men sesongene til disse to klubbene har vært ganske ulike så langt. I Premier League var Chelsea totalt overlegne i fjor, men denne sesongen har vært noe helt annet. Med 19 poeng opp til Manchester City er kampen om tittelen i praksis vært over lenge, og sølvet er det de i realiteten kjemper om. Barcelona har det på sin side komfortabelt i toppen av La Liga, men gapet ned til Atletico Madrid er ikke på mer enn syv poeng. I gruppespillet til Champions League gikk det like godt for dem, og det var til slutt tre poeng ned til Juventus på andreplass. Chelsea endte på sin side bak Roma, men det var kun målforskjellen som skilte dem. Om vi vil få se tydelig at dette er to lag som har hatt ganske ulike sesonger blir spennende, og klokken 20:45 i kveld bør du være klar.

Tysk-tyrkisk i München

Oppgjøret i Tyskland har en langt klarere favoritt. Der skal Bayern München, som har en ledelse på hele 19 poeng i Bundesliga, møte den regjerende tyrkiske mesteren Besiktas. Da de i fjor tok sin andre seier på rad kunne vi konstatere at den gamle storheten er tilbake. Før det hadde de kun tatt tre tredjeplasser siden ligagullet sesongen 2008/09. Denne sesongen har de kommet litt i bakkant og ligger på fjerdeplass i Super Lig, bak Fenerbahce, Galatasaray og Istanbul Basaksehir. Om ikke stemningen pleier å være god på Allianz til vanlig kan vi være sikre på at den vil bli ekstremt god i kveld. Tyrkiske supportere er ikke kjente for å gå av veien for å lage liv på tribunen, og med mange millioner av mennesker av tyrkisk avstamning i Tyskland kan vi nok være sikre på at mange vil ta turen sørover for å lage godt liv. Dette kommer bare til å bli herlig!

Similar Posts