4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Det er naturlig at vi i Europa først og fremst fokuserer på kvalifiseringen til vårt eget EM, men det er også verdt å ha et blikk på hva som skjer på fotballkontinentet som på mange måter er like godt som vårt eget. Det lades nemlig opp til Copa America.

Redder sommeren

For fotballfolk pleier somrene i oddetallsår å være tomme og stusselige, for det er årene da det ikke er verken VM eller EM. Men den kommende sommeren blir vi reddet av Afrika og Sør-Amerika, som skal ha hvert sitt mesterskap. De kommer til å gå på omtrent samme tid, fra midten av juni til begynnelsen av juli. Siden Afrika er i vår tidssone mens Sør-Amerika ligger mange timer bak betyr dette at vi får internasjonale mesterskap både på dagen og om natten – og det er jo i bunn og grunn ganske greit. Afrikanere og søramerikanere er alle som følger europeisk klubbfotball godt kjent med, og det å følge med på dem i deres egne kontinentale mesterskap er rett og slett vanvittig gøy. Vi trenger altså ikke å grue oss til denne sommeren.

Brasil er verter

Vi fikk et veldig flott VM i Brasil i 2014, og vi kan da glede oss til å se dette landet nok en gang når det nå skal være de som gir oss Copa America 2019. Kampene skal gå i fem byer, deriblant de kjente fotballstedene Rio de Janeiro og Sao Paolo. Sør-Amerika er som kjent et kontinent med en rekke veldig gode landslag, men det er likevel en tradisjon at de inviterer noen lag fra andre kontinenter for å få opp nivået enda mer. Tradisjonelt har Mexico og USA ofte blitt invitert, men slik ble det ikke denne gangen. I stedet er det to land fra Asia som skal få bli med, nemlig Japan og Qatar. At Japan er invitert synes nok de fleste er greit, men det er nok vesentlig flere som rynker på nesen over at Qatar er invitert. Det må selvsagt ses i sammenheng med at det er de som skal være vertsnasjon for VM i 2022, og det er nok også bakgrunnen for at mange er meget skeptiske. Uansett hva man mener om saken vil man i alle fall her få en mulighet til å se hva landslaget, som i all hovedsak har spillere fra hjemlig liga, egentlig er gode for. De færreste levner dem særlig mange sjanser.

Chile dobbeltvinner

Det er selvsagt Brasil og Argentina som er de store navnene blant de søramerikanske landslagene, men før dette mesterskapet er det Chile som kommer som regjerende mestre for andre gang på rad. Chilenerne tok nemlig sin første tittel i 2015, og de fulgte opp med å vinne pokalen igjen i 2016. Hvem som blir favoritter denne sommeren er fremdeles tidlig å si noe om, og derfor vil vi følge med på vennskapskampene denne landslagspausen. Fredag kveld møter Brasil Uruguay på hjemmebane, mens man klokken 01:00 natt til lørdag kan se Argentina møte tyskernes overmenn Mexico.

Similar Posts