Sammen med Sir Alex Ferguson er Arsene Wenger den aller mest legendariske manageren i engelsk fotball i æraen med Premier League. Denne sesongen er den første siden 1996 uten professoren på sidelinjen, men om det kommer til å vare er ikke så sikkert. Han har nemlig uttalt at han har lyst til å være tilbake som manager i januar. Spørsmålet er hvilke lag som kan komme til å bli ledet av legenden.

Bayern München

Et av de heteste alternativene er altså Bayern München, og det er ikke helt uten grunn. Å si at de ikke har hatt den beste sesongen så langt ville være en underdrivelse, og Niko Kovac føler seg nok ikke særlig trygg i jobben. Bayern München er ikke redde for å skifte ut manageren i løpet av sesongen dersom ting går dårlig, nor vi også så i fjor. Etter noen dårlige resultatet tidlig i sesongen ble Carlo Ancelotti byttet ut med Jupp Heynckes, og denne sesongen har de startet betraktelig dårligere enn de gjorde den gangen. Det er også noen sesonger siden Bayern München virkelig hevdet seg i Champions League. Kanskje det tyske laget blir stedet der Wenger endelig får europeisk suksess?

Tyskland

Ifølge Wenger kommer interessen fra både klubber og landslag, og om det er ett stort landslag der spørsmålet om trenerplassen nå må stilles så er det i Tyskland. Denne landslagspausen var ikke akkurat noen ubetinget suksess. Det ble tap for Frankrike i Paris og det ble tap for Nederland i Amsterdam. Det må gjøre spørsmålet om Joachim Löw bør skiftes ut enda mer relevant å stille. Hvordan Arsene Wenger måtte fungere som landslagssjef er dog et veldig åpent spørsmål.

Frankrike

Koblingen mellom Wenger og Frankrike er åpenbar. En av tingene som gav han så stor suksess i Premier League i den første halvdelen av karrieren hans var at han hadde en ekstremt inngående kjennskap til hva som skjedde i fransk fotball på en tid der Frankrike vant både VM- og EM-gull. Om det skulle bli Frankrike han lander på å overta vil han nok bli nødt til å ta en lengre ferie enn den han hadde sett for seg, for Didier Deschamps sin kontrakt går ikke ut før i 2020, altså etter neste EM. Det er vanskelig å se for seg både hvorfor Wenger skulle ville vente så lenge og hvorfor Frankrike skulle ville bytte trener.

AC Milan

En outsiderkandidat kan være den italienske klubben som en gang var en av Europas virkelige storheter. Overgangsvinduet i fjor viste oss at de satser alt på å komme seg oppover mot toppen igjen. Spillerlegenden Gennaro Gattuso sitter nå i sjefsstolen, og vi kan nok trygt slå fast at klatringen tilbake til nye høyder ikke har gått helt som fans og spillere nok hadde håpet. At de endte på sjetteplass i fjor er nok tilgivelig i og med at halve sesongen gikk med til å få spilt det nye laget sammen. At de ligger på 10. plass så langt denne sesongen, med 12 poeng opp til serieleder Juventus, er nok vanskeligere å svelge. Kanskje Wenger kan være mannen som får dem til å klatre igjen?

Similar Posts