4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

I likhet med mange regjerende verdensmestre i vårt årtusen røk som kjent også Tyskland ut i gruppespillet i sommerens fotball-VM. Det var en enorm nedtur for et av Europas aller største fotballand, og det umiddelbare spørsmålet som meldte seg var selvsagt hvordan de skal komme seg opp igjen med en eneste gang. Ikke overraskende ble en slik forestilling etterfulgt av mye dramatikk utenfor banen, og omstendighetene rundt Mesut Özils avgjørelse om å slutte på landslaget var selvsagt det som ble aller saftigst. I kampene etter mesterskapet skulle Tyskland prøve å reise seg igjen med en gang. Det har bare gått sånn passe.

Kun slått Peru

Siden tapet for Sør-Korea i VMs siste kamp har det blitt tre nye kamper på tyskerne. Den første var hjemme mot Frankrike, der resultatet ble 0-0. Den andre var en treningskamp mot Peru, der tyskerne vant 2-1. Den siste kampen de spilte var mot Nederland på lørdag, der nederlenderne valset over tyskerne med hele 3-0. For noen år siden ville det ikke ha vært et altfor alvorlig tegn å tape for Nederland, men de oransje har som kjent falt dypt og hardt siden de var i semifinalen i VM i Brasil i 2014. De kvalifiserte seg verken som EM i 2016 eller VM i år, og for dem kan nok dette bli tatt som et tegn på at de kanskje er på vei oppover igjen. Alt i alt er ikke dette altfor gode resultater. Å spille uavgjort mot den regjerende verdensmesteren er det selvsagt ingen skam i, men for Tyskland er det enkelt og greit ikke godt nok å kun vinne en av tre kamper – kampen de vant var da også en uviktig treningskamp mot et lag som ikke akkurat er der oppe med de virkelig store. I morgen klokken 20:45 kommer det en ny kamp mot Frankrike. Om det skulle bli tap i Paris vil nok mange tyskere spørre seg om det må tas noen grep.

Press på Löw

Det som har skjedd med Tyskland de siste månedene har selvsagt ført til at det blant verdens store managere ikke bare er Jose Mourinho som har noen problemer med tilliten blant egne supportere. Også Joachim Löw er nå i en sitasjon der han kan komme til kraftig å måtte bevise at han fremdeles er den mannen som bør ha jobben. Det var naturlig nok noen spekulasjoner om at han kunne komme til å trekke seg som Tysklands manager etter VM, men han ble og fikk tilliten han trengte fra det tyske fotballforbundet. Om det var et lurt valg eller om VM burde ha blitt tatt som et tegn på at Tyskland trenger friskt blod kan vi selvsagt ikke si sikkert før etter at EM i 2020 er over, men enn så lenge må man kunne si utviklingen til nå tyder på at det kanskje kunne ha vært lurt med noen nye ideer. Joachim Löw ble lansert som en kandidat til å ta over Arsenal da det ble kjent at Arsene Wenger ikke fikk en ny sesong. Kanskje skulle han ha grepet den muligheten.

Similar Posts