I går gikk vi gjennom det som foregår i den kaotiske kvalifiseringen i Sør-Amerika. I dag går vi gjennom en gruppe som er langt mindre, men ikke særlig mye mer oversiktlig av den grunn. Vi skal til Europas gruppe F, der vi blant annet finner England.

Fire om beinet

Som vi vet følger den europeiske kvalifiseringen et format der et lag går direkte til VM mens lag nummer to må ut i playoff mot en av de andre gruppetoerne. I gruppe F er det fire lag som konkurrerer om disse to plassene med kun to kamper igjen å spille. Her sier det seg selv at det er mye som kan skje, særlig siden flere av lagene skal møte hverandre. De fire lagene er England (20 poeng), Slovakia (15 poeng), Slovenia (14 poeng) og Skottland (14 poeng).

England i en gunstig posisjon

Det eneste laget som neppe trenger å være altfor bekymret er England. De ligger på førsteplass og har i utgangspunktet samtlige av de tre andre lagene på innbyrdes oppgjør. De eneste som har mulighet til å endre på det er Slovenia. I deres første møte, som var i Ljubljana, vant engelskmennene 0-1. På torsdag skal de to møtes igjen, denne gangen på Wembley. Om Slovenia skulle vinne den kampen med to mål er det plutselig de som har England på innbyrdes oppgjør. De vil dog fremdeles ligge tre poeng bak England, og med tanke på at de tre løvenes siste kamp går i Litauen er det lite sannsynlig at Slovenia kan gjøre noe. Med tanke på at England har Slovakia på innbyrdes oppgjør er uavgjort på torsdag nok til å gjøre England klare for VM.

Spennende på Hampton Park

Denne ukens mest spennende kamp spilles på Hampton Park i Glasgow på torsdag. Skottland skal møte Slovakia hjemme, og dette er en kamp som nok vil bli helt bestemmende for hvem av dem som får muligheten til å kvalifisere seg til VM via playoff. Med kun ett poeng som skiller lagene kommer neppe innbyrdes oppgjør til å ha all verdens betydning. Uavgjort vil være en enorm fordel for Slovakia, særlig siden de skal møte Malta i siste runde. Siden Skottland skal møte Slovenia i siste runde må de virkelig gå ut med full kraft i denne kampen i tillegg til den neste. Det spørs om ikke det blir en kraftanstrengelse som er noe mer enn hva vi kan forvente at skottene klarer, noe som nok får overtidsmålet de slapp inn hjemme mot England til å føles enda mer bittert. Skottland er langt ifra å være den storheten de engang var, og det er mye som skal klaffe i løpet av de to siste kampen og en eventuell playoff for at vi skal kunne få se dem i nok et VM sluttspill. Skottenes siste VM var faktisk i Frankrike i 1998, da de røk ut fra Norges gruppe. Men muligheten er definitivt til stedet, og skottene skal på ingen måte ta noen sorger på forskudd. De er underdoger, men det er ikke umulig for dem klare dette.

Similar Posts