Det er en ny landslagspause, og vi skal endelig få vite mye mer om hvilke land som skal reise til Russland neste sommer. De neste dagene vil vi ta for oss noen av de mest spennende gruppene i VM-kvalifiseringen, og vi beveger oss like godt ut av Europa først som sist. Her ser vi på den søramerikanske kvalifiseringen, som er et stort kaos. Det skiller kun syv poeng fra andreplassen til åttendeplassen, så med to kamper igjen å spille kan det aller mest skje. Det er kun to lag som ikke kan kvalifisere seg, og det er Bolivia og Venezuela. Forbered deg på noen søvnløse netter!

Argentina i trøbbel

Vi kan begynne med det som virker mest åpenbart, nemlig at det på ingen måte er sikkert at vi vil få se argentinerne i Russland neste sommer. I løpet av 16 kamper har de tatt 24 poeng, hvilket er godt nok til å gi dem en femteplass. Femteplassen skal møte New Zealand i en playoffkamp om den siste VM-plassen, og det bør Argentina klare. Men rett bak dem ligger regjerende mestre i Copa America, nemlig Chile og Alexis Sanchez. De har kun ett poeng opp til argentinerne. I løpet av denne uken kan det altså godt skje at vi blir vitne til at Argentina offisielt ikke kommer til VM. Argentina skal møte Peru og Equador, mens Chile skal møte Venezuela og Brasil.

Brasil er klare

Brasil er på sin side ikke i noen type trøbbel. I løpet av kvalifiseringen har de kun tapt én kamp, som var bortekampen mot Chile. Utover det har de spilt uavgjort fire ganger. Fra deres posisjon på førsteplass er det hele ti poeng ned til Uruguay på andreplass. Vi har altså kunnet slå fast for lenge siden at Brasil og Neymar blir å se i Russland.

Overraskelsen Peru

På den positive siden er det verdt å nevne Peru. Den lille fotballnasjonen som i dag ikke har spillere i større klubber enn Lokomotiv Moskva, Watford og Feyenoord ligger over Argentina på målforskjell. På veien dit har de slått blant annet Uruguay og spilt uavgjort mot Argentina. Om de skulle få et godt resultat i Buenos Aires natt til fredag blir det definitivt store feiringer i Andesfjellene.

Nøkkelkamper

Med en så tett tabell og to kamper igjen å spille ville det ha vært lettere å peke ut hvilke kamper som ikke er nøkkelkamper enn hvilke som er det. Allerede nevnte Argentina – Peru står selvsagt frem som ekstremt viktig, men det er også flere andre som vil gi store konsekvenser uansett utfall. Avhengig av utfall i den første runden kan Equador komme seg til VM om de får et godt resultat mot Argentina i den neste runden. Samtidig skal Peru møte Colombia, mens Paraguay som lurer i bakgrunnen skal avslutte hjemme mot jumboen Venezuela. Hva som er status i de to kampene vil avhenge sterk av hva som blir utfallet av Colombia – Paraguay i runden før. I den første runden møter Chile Equador hjemme i Santiago, og resultatet i den kampen kan sette Chile i en stor knipe i og med at de møter Brasil i siste runde.

Similar Posts