4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

I OBOS-ligaen er mange av spillerne ikke profesjonelle fotballspillere på heltid, og det betyr at norsk fotballs nest høyeste nivå nå tar fellesferie som alle andre. Det betyr at det ikke blir flere OBOS-kamper før helgen den 21. og 22. juli. Sesongen er nå halvspilt, og det er på tide å se på hvem vi kan komme til å møte i Eliteserien 2019.

Bemerkelsesverdig stabilt

OBOS-ligaen er kjent for å være en kaosdivisjon uten like, der lag spretter opp og ned på tabellen i en fart som gjør det vanskelig å henge med i svingene. Men akkurat nå ser det ut til å være mer stabilt enn hva vi kanskje er vant til å se. Slik situasjonen var etter fire runder er den i stor grad enda, i alle fall i toppen.

De tre som gikk ned ligger øverst

Det første de som studerer tabellen legger merke til er at de tre klubbene som rykket ned fra Eliteserien 2017, nemlig Aalesund, Viking og Sogndal, er de samme som ligger øverst på tabellen i OBOS-ligaen 2018. Det kan kanskje si noe om hvor stort spranget er fra godt etablerte og profesjonelle toppklubber ned til halvprofesjonelle nykommere på et så høyt nivå som OBOS-ligaen tross alt er. Likevel er disse på ingen måte totalt overlegne klubber som raser fra alle andre. Fra AaFK på førsteplass til Ull/Kisa på femteplass er det kun syv poeng som skiller.

Notoriske nesten-lag

Lagene som følger bak de godt etablerte storlagene er lag vi etter hvert har blitt godt vant til å tenke på som typiske OBOS-lag, selv om både Sandnes Ulf og Mjøndalen har hatt sine stunder i Eliteserien de siste årene. I tillegg til de to finner vi også Ull/Kisa, Tromsdalen og Jerv blant kjente nesten-lag som stadig er en helt reell del av kampen om å rykke opp til Eliteserien.

De mindre kan overraske

Men sammen med de kjente nesten-lagene finner vi også lag vi ikke ville ha hatt noen tro på som potensielle topplag. Fra Sandnes Ulf på sjetteplass, som altså er den siste playoffplassen, og ned til Notodden og Kongsvinger på henholdsvis 9. og 10. plass er det kun to poeng. Notodden er et lag som har fartet mye frem og tilbake mellom 1.- og 2. divisjon de siste årene, og denne sesongen er de nyopprykkede til OBOS-ligaen etter en andreplass i 2. divisjon 2017. Mange husker nok hvor dårlig det stod til med Kongsvinger forrige sesong, da klubben var nær på å rykke ned enda et nivå.

Hva kan vi forvente?

Det mest nærliggende akkurat nå er nok å forvente at situasjonen vil holde seg forholdsvis stabil. Selv om Kongsvinger og Notodden rent poengmessig har en god mulighet til å lage en skikkelig fotballoverraskelse vil det sitte langt inne å klare akkurat det. Til det har nok troppene rett og slett for lite å tære på og for små ressurser. Om noen skal kunne klare å vippe de tre i toppen av pinnen ville vi satt pengene våre på Mjøndalen og Sandnes Ulf – de to kan nok veldig godt komme til å klare det.

Similar Posts