Det har vært et ganske merkelig mesterskap så langt. Mens vi ser på kveldens kvartfinaler, der alle lag godt kunne ha blitt spådd å nå en semifinale på forhånd, bør vi også ha noen tanker på det som skal skje i morgen. For da er det helt sikkert at vi får minst en overraskelse i den andre semifinalen.

England – Sverige

For mange nordmenn blir det nok vanskelig å bestemme seg for hvem de skal støtte i kampen som begynner klokken 16:00 i morgen. Sverige er Norges nærmeste naboland og laget mange nordmenn pleier å støtte når det går et mesterskap uten norsk deltagelse. Men i fotballsammenheng er England det landet klart flest nordmenn har et nært forhold til. På mange måter er det kanskje bra at det er disse to som møtes, for uansett hvem som går videre vil det være en stor suksess for at land som ligger mange nordmenns hjerte nært. For engelskmennene har denne situasjonen utløst en enorm optimisme, og mange tar det som et tegn på at noe stort er på gang når straffespøkelset forsvant mot Colombia i åttendedelsfinalen. Denne optimismen kan nok føre til at et eventuelt tap vil oppfattes som en enorm nedtur, men når denne eventuelle skuffelsen får lagt seg vil nok også engelskmennene alt i alt føle at de har fått et godt resultat dette mesterskapet. Det som kan gjøre et tap så skuffende for begge lag er at motstanden i en eventuell semifinale er veldig overkommelig for dem begge, så både svensker og engelskmenn har nok en finale i kikkerten nå.

Russland – Kroatia

Vertsnasjonen var ikke levnet mange sjanser av noen før dette mesterskapet. Mye av grunnen er at de har skuffet i mesterskap etter mesterskap etter det gode EMet i 2008, og de russiske klubbene har heller ikke vært i nærheten av å hevde seg i Europa på noen som helst måte. Men når de nå har kommet til kvartfinalen etter å ha slått ut Spania i åttendedelsfinalen er det ingen som vil avskrive russerne på noen som helst måte, selv om de gjorde en langt dårligere figur da de tapte 0-3 for Uruguay i gruppespillet. Kroatia er det gjenværende laget på denne siden av sluttspilltreet som var ansett som en mulig outsider hos mange før mesterskapet, og selv om det nok er litt overraskende om de kommer helt til semifinalen og finalen så er det på ingen måte uhørt. Kroatia er et lag som har imponert fotballinteresserte i hele Europa i lang tid, og det finnes nok mange av de som har ventet på at landet skal klare å gjenta noe av den samme bragden som de sto for i 1998, da de tok bronse i sitt første VM noensinne. I utgangspunktet vil nok de aller fleste mene at Kroatia er rimelig store favoritter foran denne kampen, men hjemmefordelen og den vinden i seilene som russerne nå føler skal vi ikke undervurdere. Vi blir ikke overrasket om også denne kampen går til straffer. Avspark klokken 20:00.

Similar Posts