4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

I går så vi på keeperne til Tyskland, Spania og Russland – tre av de virkelig store keepernavnene vi vil få se i dette mesterskapet. I dag ser vi på tre andre land som kan komme til å få sitt mesterskap avgjort av en god innsats av keeperen, nemlig Frankrike, Brasil og Belgia.

Frankrike

Franskmennene har hatt noen kule keepere opp gjennom årene, med det blankpolerte hodet til Fabian Barthez som en av de aller største kultfigurene. De hadde så et keeperproblem i noen år, særlig etter at Sebastien Frey bestemte seg for å trekke seg fra landslagsspill etter kun to landskamper. Men med oppkomsten av Hugo Lloris har franskmennene definitivt funnet sin mann i målet, og uansett hvordan sesongen vil gå for Tottenhams del kan vi i alle fall være sikker på at han kommer god og varm i trøya til dette mesterskapet. Siden 2008 har han fått 94 kamper for Frankrike, og med mindre noe går virkelig galt kan vi nok være sikre på at han vil nå sin kamp nummer 100 i løpet av mesterskapet. Om han spiller alle de fem privatlandskampene Frankrike skal spille før mesterskapet vil det franskmennenes åpningskamp mot Australia også bli hans kamp nummer 100.

Belgia

Simon Mignolet ville ha vært en god kandidat som førstekeeper i nær sagt hvilket landslag som helst. Men dessverre for ham er ikke Belgia et av de landene, for der er det Chelseas Thibaut Courtois som er selvskreven. Det er ikke fordi han er en så spektakulær spiller, snarere tvert imot. Man legger ikke så godt merke til ham, for han gjør jobben sin mer som en vaktmester som sørger for at ting alltid fungerer enn som en superhelt som kommer og redder det som kunne ha blitt en katastrofe. Det er nettopp det at han alltid er der og alltid er til å stole på som gjør han til en av verdens beste keepere akkurat nå.

Brasil

Det siste landet på listen er litt merkelig rent keepermessig. Akkurat nå er Manchester Citys Edison en av verdens aller beste keepere, men det viser seg ikke akkurat godt i antall landskamper. Akkurat nå står han fremdeles med kun en landskamp for Brasil, mens den ett år eldre Alisson hos Roma står med 22. Dette sier mer om hvor brått Ederson plutselig har slått seg opp, og det kan hende at det hele rett og slett har kommet litt for brått på Brasils trener Tite. Med unntak av et år som trener for Al-Ain i De Forente Arabiske Emirater har han aldri hatt noen jobber i Europa, verken som spiller eller som trener. Det kan være denne manglende innsikten i europeisk fotball som har hindret ham i virkelig å gi Ederson sjansen, men om det er tilfellet er han neppe skikket til å ha det som kanskje er verdens aller mest høyt-hengende trenerjobb. Vi tror det vil bli umulig for ham ikke å satse fullt ut på Ederson inn mot VM i Russland, og med sterke forsvarsspillere som Thiago Silva, Dani Alves, og Danilo og Alex Sandro foran seg vil Brasil kunne bli ekstremt vanskelige å slå.

Similar Posts