Selv om det er spillerne som kan komme til å avgjøre kamper med mål som får det meste av oppmerksomheten er det en anerkjent sak at det er veldig vanskelig å gjøre det godt i et VM uten å ha en veldig god mann mellom stengene. Derfor skal vi nå begynne å forberede oss litt til VM med å se på hvilke lag som har de beste keeperne. I dag skal vi se på Tyskland, Russland og Spania.

Tyskland

Det var Sovjetunionens Lev Yashin som grunnla rollen som sweeper-keeper, og i våre dager er det tyskeren Manuel Neuer som har perfeksjonert den. Det var ikke så rent få som mente at det var han som burde ha blitt kåret til VMs best spiller da Tyskland vant mesterskapet i Brasil. Om man spør folk hvilken keeper som for øyeblikket er verdens beste vil nok et ganske stort flertall være sikre i sin sak når de svarer Neuer, selv om Spanias David De Gea er en solid konkurrent. Men det er et veldig stort skår i tyskernes glede over å ha Neuer for tiden: Han har ikke spilt fotball siden september. Akkurat nå sier planene at han skal være tilbake for Bayern München den første mars, men dette er veldig usikkert. Om han nå kommer tilbake da vil han kun få tre måneders spilletid før VM, noe som ikke akkurat er optimalt. Reservekeeper Ter Stegen er også god, men han er ingen Neuer.

Russland

Etter å ha vært en fiasko både i forrige VM og i EM i 2016 har russerne satset knallhardt på VM på hjemmebane. De har gått ut og sagt at de skal nå en semifinale, noe som er rimelig hårete for et lag som har røket i gruppespillet i begge de to forrige store mesterskapene. En ting er i alle fall sikkert, og det er at de er helt avhengige av at CSKA Moskvas keeper Igor Akinfeev skal prestere. Han er uten tvil russernes mest profilerte spiller, men han har nok ikke blitt så god som han kunne ha blitt om han hadde reist ut av Russland for å spille fotball da han var litt yngre. Vi husker tabben han hadde mot Algerie i forrige VM, og han har en tendens til å gjøre noen slike rariteter. Selv om han er en av verdens beste keepere kan det neppe kjennes særlig komfortabelt ut å måtte basere seg på ham i så stor grad.

Spania

Manchester Uniteds David De Gea er selvsagt et av VMs virkelig store navn. Han kommer neppe til å komme til VM som fersk Premier League-mester, og det er flere klubber som er større favoritter enn United i Champions League også. Det betyr at det er veldig gode muligheter for at han vil ankomme Russland med en enorm tittelsult, og det er akkurat det Spania nå trenger i laget sitt. Så til de grader ydmyket som Spania ble i forrige VM, da de ikke kom videre fra en gruppe med Nederland, Chile og Australia, så vil det være et av de beste våpnene de kan ha.

Similar Posts