4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

De to første lagene som går videre fra den europeiske playoffen er nå klare. Vi ønsker Sveits og Kroatia lykke til i Russland neste sommer, og ønsker Sverige lykke til i kveld. Det er også verdt å nevne at de to første kampene i playoffen i OBOS-ligaen er spilt.

Omstendighetene mot Nord-Irland

Det er nok heller omstendighetene enn dårlig håndverk som har gått imot Nord-Irland i denne playoffen. Med tap på 0-1 hjemme mot Sveits og 0-0 i Basel ble marginen så knapp som mulig for sveitserne, men det holder. Men omstendighetene rundt gjør nok ikke mange i Nord-Irland særlig fornøyde. Sveits vant 0-1 i Belfast etter at den rumenske dommeren blåste et helt feilaktig straffespark etter noe som ikke var i nærheten av å være hands. I Sveits var baneforholdene så dårlige at det var umulig å få til noe fornuftig spill. Sveits er klare, men vi skulle ønske det kunne skje på en annen måte.

Grekerne overrasket ikke

Om Sveits – Nord-Irland var en åpen kamp var det ingen tvil om hvem som var favoritt mellom Hellas og Kroatia. På torsdag vant kroatene 4-1 hjemme i Zagreb, og det var nok ikke mange som trodde at grekerne vill være i stand til å snu det hjemme i Athen i går. Det gjorde de heller ikke, og som forventet er Kroatia klare for VM. At et land med bare så vidt over fire millioner innbyggere gjør det så godt i fotball er veldig imponerende. Vi gleder oss.

Kan Sverige sjokkere?

Kvalikens mest soleklare favoritt var før fredagens kamp i Stockholm Italia. Men en jevnspilt kamp endte med at svenskene veldig overraskende vant 1-0 etter mål av Jakob Johanssen etter et skudd som gikk via De Rossi og inn i målet etter 61 minutter. I kveld har de muligheten til å ta videre til VM på bekostning av Italia dersom de klarer å holde unna. Det vil i så fall være første gang siden 1958 at vi får se et VM uten italienerne. Og hvor ble så dette VMet holdt? Joda, det var i Sverige. Snakker vi om et tegn fra oven her?

Mjøndalen – Ranheim

Også her hjemme skjer det ting. De to første kampene i playoffen i OBOS-ligaen ble spilt denne helgen. Hjemme mot Ull/Kisa vant Mjøndalen 3-1 til tross for at bortelaget fikk veldig mange sjanser i andre omgang. Ranheim slo på sin side Sandnes Ulf 1-0 på hjemmebane, noe som må være utrolig skuffende for et Ulf som spilte godt hele sesongen men kollapset mot slutten av sesongen. Vinneren av Mjøndalen – Ranheim vil møte laget som kommer på 14. plass i Eliteserien 2017. Hvem det blir får vi vite om to uker. Akkurat nå er det Sogndal og Aalesund som ser ut som de mest sannsynlige kandidatene, men det er også teoretiske muligheter for at vi kan få se Mjøndalen eller Ranheim mot Kristiansund, Lillestrøm eller Tromsø. Sjansene for at så skal skje er dog så små at vi nesten er fristet til å avskrive det allerede.

Similar Posts