Etter en landslagspause som etter manges mening er altfor lang skal Premier League i gang igjen etter to ukers pause. Vi begynner på ligaen med et skikkelig smell.

Det skjer i Liverpool

Liverpool – Manchester United er etter veldig mange sin mening det aller største oppgjøret engelsk fotball har å by på. Rivaliseringen mellom de to klubbene stikker ekstremt dypt, og kombinert med det faktum at dette er to av de aller mest suksessrike fotballklubbene i Englands historie blir oppgjøret dermed noe helt spesielt. Liverpools storhetstid er dog noe som ser fjernere og fjernere ut, og sesongåpningen tyder ikke akkurat på at de er noen reell gullkandidat i år heller. Det er derimot Manchester United, som fremdeles er ubeseiret. Ingenting vill smake bedre for hjemmepublikummet enn å ta fra Manchester United den statistikken. Kampstart er lørdag klokken 13:30.

Arsenal på vei opp

Et lag som begynte dårlig, men som nå er på vei oppover på tabellen er Arsenal. Etter å ha tapt to av de tre første kampene ble det nok en gang ekstremt hett rundt Arsène Wenger. Han har imidlertid nå fulgt opp med å klatre raskt oppover på tabellen, og denne runden er det en bortekamp mot Watford som venter for The Gunners. Med seks poeng opp til de to klubbene fra Manchester på topp er de nå nødt til å ta alle de poengene de kan plukke, og tre poeng i en bortekamp som dette er helt nødvendig. Kampstart er lørdag klokken 18:30.

Hva blir det til med Everton?

Etter å ha gått amok på overgangsmarkedet i sommer var det mange som hadde store forhåpninger til The Toffees denne sesongen. Enn så lenge har ikke disse spådommene vært i nærheten av å slå til. De står med to seire på syv runder, mot Stoke og Bournemouth. Før landslagspausen tapte de hjemme mot Burnley, mens de i Europa League har tapt 3-0 for Atalanta og spilt uavgjort mot Apollon fra Kypros. Her er det mange som må ta seg sammen, og søndagens kamp mot Brighton er et passende sted å starte. Kampstart er klokken 14:30.

Ned et nivå

For anledningen tar vi med en kamp fra Championship. Grunnen til det er at Derby – Nottingham Forest er en av de aller mest intense kampene mellom rivaler som finnes i hele England. De to har nå vært sammen i Championship i mange år, og rivaliseringen er mellom by og bygd, der Nottingham Forest representerer byen og Derby representerer bygda. Kampen blir kalt Brian Clough derby etter den legendariske treneren som har hatt suksess med begge klubber. I ligaen har de begge kommet litt for dårlig i gang. Derby har vunnet tre kamper, spilt fire uavgjort og gått på fire tap. Det gir dem en 15. plass, men det må nevnes at de har en hengekamp å gå på som potensielt kan sende dem opp på øvre halvdel. Nottingham Forest har vunnet fem og tapt seks, noe som plasserer dem på en 13. plass med fem poeng opp til playoffsonen.

Similar Posts