Lars Lagerbäck har jevnt og trutt bygget opp et norsk landslag han skal basere seg på i kampen om å komme til EM i 2020. Vi har sett at spillerne våre gradvis har blitt bedre og mer samspilte, men det er i denne landslagspausen vi skal kunne si hva vi virkelig har fått ut av dem. Spørsmålet er nå om det nye landslaget er best når det virkelig gjelder.

Reddet av Kypros

For etter forrige runde kan vi ikke slå fast at det kun er vår egen fortjeneste at vi nå topper gruppe tre i pulje C. Norge og Bulgaria sto som kjent omtrent så likt som det er mulig å stå – det eneste som holdt Norge foran var en målforskjell på ett mål mer enn bulgarerne. Vi trodde vi måtte slå Slovenia for å holde oss foran, men det klarte altså ikke det norske landslaget. Derfor ble vi kun reddet av at Kypros også klarte å holde Bulgaria til uavgjort. I kveld må vi sørge for ikke å takke Kypros, for mens Bulgaria møter Slovenia skal vi altså ut mot kypriotene. Med kun ett mål å gå på må nok Norge kaste seg frempå og sørge for å score.

Joshua Kings miss kan bli avgjørende

Om Norge skulle komme i den ulykkelige situasjonen der Bulgaria vinner med flere mål enn hva Norge gjør, for eksempel om Bulgaria vinner 3-0 mens Norge vinner 2-0, så vil det bety at det er bulgarerne som går videre til sluttspillet i Nations League. Det vil i så fall være ekstremt fælt for Joshua King, for det vil bety at det han har omtalt som den verste missen i karrieren vil bli det som sender Norge ut av Nations League. I alle UEFAs turneringer er det nemlig innbyrdes oppgjør som har forrang, og når Bulgaria slo Norge 1-0 hjemme mens Norge vant 1-0 på Ullevaal så stiller de to lagene likt, og det er nå innbyrdes oppgjør som teller. I kveld må vi altså sitte og følge med på hvert eneste mål.

Motstandere i utslagsrundene

Det er altså de tre andre gruppevinnerne i pulje C som går videre til utslagsrunden i Nations League. Finland, som tapte begge kampene denne pausen etter å ha vært et av turneringens mest imponerende i de fire første kampene, er likevel puljens første lag til å være klare for utslagsrundene. En finale i Oslo eller Helsingfors der en plass i EM 2020 ligger å potten hadde vært utrolig morsomt! I gruppe fire er det Serbia og Romania som spiller om sluttspillplassen, men fordelen er helt klart Serbias. De har to poeng mer enn rumenerne og skal møte et Litauen med null poeng i morgen. Hvem som går videre fra gruppe en avgjøres også i morgen. Skottland og Israel har begge seks poeng, og det er Israel som leder på innbyrdes oppgjør. Det betyr at uavgjort eller seier til Israel sender dem videre, mens Skottland vil gå videre om de vinner hjemme på Hampton Park. Det tror vi de gjør, og vi spår et sluttspill bestående av Norge, Serbia, Skottland og Finland.

Similar Posts