4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Der det kan komme til å bli tett og spennende kamp om tittelen i Spania og England er det ikke mange som tror det samme vil være tilfellet for Tyskland. Bayern Münchens grep om toppen av tysk fotball er ekstremt sterkt, og sammen med franske Ligue1 er nok tysk Bundesliga blant de minst spennende når vi snakker om hvilke vinnerkandidater vi har. Så hva kan vi egentlig forvente av Bundesliga 2018/19?

Helt overlegent

Etter årtusenskiftet preges Bundesliga av en ekstrem dominans fra Bayern München. De røde har 27 titler i den øverste tyske divisjonen. Neste lag på listen, Borussia Mönchengladbach, står med kun fem titler. I løpet av 2000-tallet har kun seks ligamesterskap gått til noen andre enn Bayern München: Dortmund i 01/02, 10/11 og 11/12, Werder Bremen i 03/04, Stuttgart i 06/07 og Wolfsburg i 08/09. I noen av sesongene der Bayern München har blitt seriemester har det vært under tett konkurranse fra andre lag, men slik har det ikke vært på lenge – etter Dortumds seriemesterskap i 2010/11 har Bayern München aldri vunnet med mindre enn ti poengs margin. Lite tyder på at det blir annerledes denne gangen.

Tett under Bayern

Men det som skjer under Bayern München er derimot ekstremt spennende. Kampen om å få spille i Champions League 2018/19 var ekstremt tett og spennende i Bundesliga forrige sesong, og ingen lag har foretatt seg noe særlig som tilsier at det skal kunne rykke særlig fra de andre i kampen om å være kongen bak Bayern München. Som vi ser både av den ekstremt tette kampen om å komme til Champions League forrige sesong og av det helt uoversiktlige i hvilke lag som har vunnet Bundesliga i vårt årtusen, men som nå har kjempet mot nedrykk, så er dette en liga med ekstrem uforutsigbarhet. Alle som er glade i god kaosfotball bør ha et blikk på tysk Bundesliga for å følge med på situasjonen bak Bayern München.

Følg med på nordmennene

Det er også verdt å følge med på tysk fotball for å se hvordan det går med nordmennene som kan komme til å bli ekstremt viktige for landslaget vårt fremover. Rune Allmenning Jarstein i Hertha Berlin er selvsagt den mest kjente og viktigste, men i samme klubb finner vi også en Per Ciljan Skjelbred som dessverre har trukket seg fra spill for Norge. For å forsvare oss på midtbanen kan vi komme til å få god bruk for Håvard Nordtveit, og han kan vi følge i Hoffenheim i det daglige. Iver Fossum har i en alder av 22 fått syv landskamper, og hvordan utviklingen går videre kan vi se om vi slår på Hannovers kamper. Nyopprykket fra 2. Bundesliga er blant annet Fortuna Düsseldorf, og de tar med seg 25 år gamle Håvard Nielsen opp til det øverste nivået i tysk fotball. Dette er alle spillere som kan komme til å være med på å være avgjørende for Norge, og Bundesliga er også derfor en liga langt flere nordmenn bør følge med på hver eneste helg.

Similar Posts