4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

I går så vi på Joachim Löw, Gareth Southgate og Adam Nawalka. Alle er europeiske trenere som kan komme til å få godt med oppmerksomhet i det kommende mesterskapet. I dag ser vi på noen trenere utenfor Europa som kan komme til å utmerke seg.

Tite

Selv om den brasilianske treneren ikke er så kjent i Europa som det tidligere trenere som Dunga og Scolari var så er det ikke til å komme ifra at han nok har en av verdens aller mest høythengende trenerjobber. Han overtok i 2016 etter at Brasil hadde blitt slaktet av Tyskland i semifinalen i VM 2014 og gjort det ekstremt dårlig i Copa America to år senere. I kvalifiseringen til VM 2018 ble Brasil et helt nytt lag og var totalt overlegne i verdens tøffeste kvalifisering. Med unntak av et par opphold på den arabiske halvøy har han hele sin trenerkarriere i diverse brasilianske klubber, der han blant annet har vunnet Copa Sudamericana med Internacional. Tite vet nok mye om hvordan man leder et lag i internasjonale turneringer, men VM er tross alt noe ganske annet enn den søramerikanske utgaven av Europa League.

Jorge Sampaoli

Argentina kommer til dette mesterskapet med en trener som ble kastet inn i jobben for å redde laget i en kvalifisering der de risikerte å ikke kvalifisere seg til VM. Han har bare vært i jobben siden mai 2017. Før det ledet han Sevilla til en fjerdeplass i La Liga, og det var han som ledet laget da de endte Real Madrids rekke på 40 kamper uten tap i januar 2017. Som landslagstrener har han allerede gode resultater å vise til, da han vant Copa America med Chile i 2015. Også som klubbmanager har han hatt internasjonal suksess. I 2011 vant han Copa Sudamericana med Universidad de Chile. Sampaoli er mye av grunnen til at vi ikke skal dømme Argentina etter den dårlige plasseringen i kvalifiseringen, og han er definitivt en mann som kan komme til å gjøre dette til et veldig godt mesterskap for argentinerne.

Hector Cuper

De som har fulgt med på internasjonal fotball i noe tid vil kanskje synes at det er noe kjent med navnet til Egypts trener. Det har de all grunn til å synes, for han har en CV med imponerende klubbnavn. Som trener for Mallorca ga han dem deres beste plassering noensinne i La Liga i sesongen 1998/99, da de endte på tredjeplass. Som trener for Valencia kom han til to finaler på rad i Champions League, selv om han tapte begge mot henholdsvis Real Madrid og Bayern München. Som trener for Inter endte han på en tredjeplass og en andreplass. Sistnevnte fikk han i 2002, da Inter mistet tittelen til Juventus på sesongens siste dag. Han flakket så litt rundt her og der før han fikk jobben som trener for Egypt i 2015. Egypt er trukket i gruppe med Uruguay, Russland og Saudi-Arabia. Med en klok trener som definitivt vet hvordan han får underdoger opp og frem vil han kunne bruke spillere som Mohammed Salah på en måte som kan gjøre Egypt til en stor positiv overraskelse i sommer.

Similar Posts