Selv om det vi får servert kun er treningskamper så kan de være vel verdt å få med seg. Selv om kamper som Filippinene – Fiji, Malaysia – Mongolia og Zambia – Zimbabwe, som er blant de som kommer i midtuken, kanskje ikke er de store høydepunktene, får vi noen gode kamper på fredag. Vi vil få vite en hel del om hva vi kan forvente av de forskjellige lagene vil kunne servere oss i VM, og selvsagt også om hvordan Lagerbäck tenker å legge opp fremtidens landslag. Her ser vi på noen av kampene vi får se denne helgen.

Russland – Brasil

Kampen som begynner klokken 17:00 på Luzhniki Stadion i Moskva er en av relativt få som er mellom to lag som er klare for VM. Mens Russland som kjent er direkte kvalifisert som vertsnasjon hadde Brasil ingen problemer med å kvalifisere seg i Sør-Amerika og var totalt overlegne. Dette er med på å gjøre søramerikanerne til en av de store favorittene foran sommerens mesterskap. Russland har uttalt at deres mål er å komme seg minst til en semifinale, noe det nok ikke er veldig mange som gir dem særlig gode muligheter til å klare. Brasil mangler som kjent Neymar, og det er fremdeles usikkert hvor god form han kommer til å være i når mesterskapet starter.

Norge – Australia

En time etter avspark i Moskva er det avspark på Ullevaal. Vi har allerede sett på Norges uttak og denne kampens plass i et større perspektiv i en annen artikkel. For VM-klare Australia er dette selvsagt en viktig kamp i å kartlegge hvordan laget ligger an før de skal ut i gruppespill mot Danmark, Frankrike og Peru. De to europeiske nasjonene er nok ganske klare favoritter i den gruppen, men Danmark er ikke så mye bedre enn at Australia nok vil ha en ganske så fair sjanse til å gå videre uten å overraske altfor mye. Australierne endte bak Japan og Saudi-Arabia i sin gruppe i kvalifiseringen, noe som tvang dem til å måtte gå via en ekstra runde med playoff mot Syria før de ble klare for VM. Blant spillerne mange nok vil kjenne igjen finner vi Tim Cahill (Millwall, tidligere Everton), Robbie Kruse (Bochum), Mile Jedinak (Aston Villa) og Tom Rogic (Celtic).

Tyskland – Spania

To av de virkelig store favorittene til å ta med seg pokalen hjem fra Russland skal møtes klokken 20:45 i Düsseldorf. Tyskland kom seg veldig lett videre fra kvalifiseringen i samme gruppe som Norge, der de vant samtlige kamper og fikk 30 poeng. Spania fikk to poeng mindre da de spilte uavgjort mot et Italia som altså ikke kommer til å være med i dette mesterskapet. Det blir spennende å se hvordan de to lagene stiller og om denne kampen kan si oss noe om hvem av dem som kommer til å stå sterkest i kampen om årets VM-tittel. Selv om den kampen er helt åpen må vi si at vi holder en liten knapp på Tyskland, men det forutsetter i veldig stor grad at Manuel Neuer blir skadefri og er i god form i mesterskapet.

Similar Posts