Det er ikke bare i Europa det skal spilles meget spennende kamper om en plass i VM i Russland denne uken. Også i Sør-Amerika er situasjonen meget spennende, med fire kamper igjen å spille. Den kommende uken skal to av dem spilles, og vi vil da vite mye mer om hva vi har i vente.

Tabellen

I motsetning til i de andre konfederasjonene spilles VM-kvalifiseringen som en liga der samtlige av de ti lagene er med. De fire øverste lagene går rett til VM, mens laget på femteplass skal spille playoff mot vinneren av kvalifiseringen i Oseania – som i praksis betyr New Zealand siden Australia spiller i Asia. Med fire runder igjen å spille er det kun to lag som ikke har noen mulighet til å nå VM i Russland. De to lagene er Bolivia og Venezuela. I motsatt ende er det kun Brasil med 33 poeng som allerede er klare. Bak Brasil følger Colombia med 24 poeng, Uruguay med 23, Chile med 23, Argentina med 22, Ecuador med 20, Peru med 18 og Paraguay med 18. Det store spenningsmomentet er som vi ser Argentina. De ligger på playoffplass før denne runden, ett poeng bak Chile og to poeng foran Ecuador. Det er med andre ord fremdeles usikkert om vi i det hele tatt vil få se argentinerne i Russland neste år.

31. august

Natten mellom 31. august og 1. september er det klart for den første runden med VM-kvalifisering fra Sør-Amerika. Klokken 23:00 begynner Venezuela – Colombia, der Falcao og kompani kan ta et veldig stort skritt mot Russland og kvalifiseringens jumbo. Klokken 00:30 begynner Chile – Paraguay, men nattens store høydepunkt begynner klokken 01:00. Da er det nemlig klart for Uruguay – Argentina. Om Uruguay vinner den kampen kan Ecuador komme seg opp på playoffplass med en seier mot Brasil. Det spørs hvor motivert Neymar og de andre kommer til å være for å vinne den kampen om det kan snyte Argentina for en plass i VM. Klokken 04:15 begynner Peru – Bolivia. Peruanerne er helt klart med i kampen om VM-plass fremdeles, og Bolivia er altså en veldig takknemlig motstander å møte.

Oddstips

En våkenatt som dette kan gjøres langt lettere om man har levert noen spill på kampene på forhånd. Et objekt som peker seg ut som veldig fristende er Brasil – Ecuador. Brasilianerne kan altså komme til å være lite motivert for denne kampen, og å slippe å måtte konkurrere mot Argentina i VM har de nok ganske lyst til. Hos bookmakerne er oddsen på Ecuador jevnt over høy – den ligger på over 10,00 hos dem alle, så en overraskelse kan det være store penger å tjene på. Ellers er nattens høydepunkt der Uruguay og Argentina møtes selvsagt også noe man bør vurdere å sette en innsats på. Argentina regnes som favoritter hos bookmakerne, men oddsen ligger likevel på godt over 2,00 hos dem alle. Et spill på Uruguay gir deg en odds på minst 3,00, men stort sett høyere enn det også. Kampen er ekstremt åpen og vanskelig å spå, men at Uruguay har turneringens toppscorer i Edison Cavani kan være med på å tippe den i deres favør. Til en slik kamp trengs det i alle fall biff og rødvin!

Similar Posts