Selv om det akkurat nå er mye som skjer både i kampen om å forbli i Premier League og i kampen om å kvalifisere seg for Champions League 2018/19 så er det også verdt å huske på at vi skal få tre nykommere neste sesong. Wolves regner vi som klare allerede, men de to andre plassene er mer åpne. Med unntak av Derby og Cardiff har alle spilt 38 kamper, noe som betyr at det nå kun er åtte som gjenstår. Her er noen av kandidatene.

Cardiff

Ole Gunnar Solskjær ble ikke noen stor suksess i Wales, men i øyeblikket ser det langt bedre ut med den tidligere vingen Neil Warnock i sjefsstolen. Før fredagens kamp hjemme mot Burton, som ligger på nest siste plass, er Cardiff på andreplass med 76 poeng. De har nå vunnet syv kamper på rad, og sett bort fra tapet mot Manchester City i FA Cupen var QPR det siste laget som slo dem. Det skjedde første nyttårsdag. Cardiff ser ut som sterke kandidater, og det betyr at dersom Swansea skulle klare å overleve i Premier League vil vi igjen få et eget ikke-engelsk derby i Premier League neste sesong.

Derby County

I våre dager er nok Derby County mest kjent for å ha hatt en vanvittig dårlig sesong i 2007/08. Da ble de det andre laget i hele etterkrigstidens England til å være klare for nedrykk allerede i mars. Siden det ble innført tre poeng for seier har ingen lag fått færre poeng enn det Derby fikk den sesongen – det ble totalt elleve poeng. Siden den tid har de holdt på med sitt på nivå to, og ved flere anledninger har de vært veldig nære ved å rykke opp. Nå er de igjen en del av den harde kampen, og før fredagens kamp mot Sunderland, som ligger på sisteplass, er de på femteplass med 62 poeng. Det er ett poeng mer enn Bristol City på syvendeplass, som da er den første plassen som ikke gir plass i playoffen. Derby er en av de virkelig tradisjonsrike klubbene i England, og svært mange vil nok ønske geitebukkene varmt velkommen om de skulle rykke opp.

Aston Villa

Den største klubben fra Englands nest største by var frem til forrige sesong en klubb som hadde gått helt synlig mot katastrofe, men i motsetning til mange andre lag hadde det gått så sakte at mange ikke helt så hvor galt det var blitt før de rykket ned fra Premier League samme sesong som Leicester vant. Mange mener at det første virkelig tydelige varslet som burde ha fått opp langt flere øyne kom da Martin O’Neill sa opp managerjobben kun noen dager før seriestart i 2010. Vanstyre på alle plan preget klubben frem til nedrykket, men nå ser det ut til at ting er i ferd med å bli noe mer på stell. De ligger på fjerdeplass med 69 poeng og har dermed en brukbar luke ned til syvendeplassen. Aston Villa kommer nok til playoff.

Similar Posts