4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Det er ikke ofte norske klubber er involvert i store nabooppgjør ute i Europa, men det som skal skje i kveld kan vi nesten kalle et lite internasjonalt derby. Sarpsborg skal nemlig kjøre noen timer for å møte svensk motstand i en kamp som kan komme til å sende dem et langt skritt nærmere utslagsrundene. Særpingene er heller ikke de eneste norske klubbene som skal vise seg frem for våre med-europeere i kveld. Også trønderne skal i aksjon, og det mot meget nevneverdig motstand.

Et langt skritt mot neste runde

Det er altså langt mer enn bare æren det står om når Sarpsborg skal spille bortekamp mot Malmö FF i kveld. I gruppen ligger belgiske Genk på førsteplass, mens tyrkiske Besiktas ligger på siste. Det hele er dog meget jevnt. Belgierne har seks poeng, våre to nordiske lag ligger på tredje- og fjerdeplass med fire poeng hver, mens tyrkerne ligger nederst med tre poeng. Resultatene i kveld kan snu det meste i gruppen, og fra et østfoldsk ståsted er det selvfølgelig ønskelig med seier til Sarpsborg og Besiktas. Det vil i så fall sende Sarpsborg opp på førsteplass i gruppen, men på den andre siden vil en eventuell seier til Genk hekte Besiktas langt mer av. Malmö FF er ikke lenger helt den svenske toppklubben de var, og i Allsvenskans innspurt er det ikke dem det handler om denne sesongen. Det gjør selvsagt folk i Sarpsborg mer optimistiske foran kampen, som begynner klokken 18:55.

Østerrikere i Trondheim

Om vi er optimistiske på vegne av Sarpsborg så er vi litt mer betenkte når det kommer til Rosenborgs muligheter. Laget som kommer til Lerkendal er nyrike RB Salzburg, og som de fleste i bartebyen husker så gikk det ikke spesielt bra da trønderne var på besøk i Mozarts fødeby. At hjemmefordelen skulle gjøre det hele veldig annerledes i kveld er selvsagt en mulighet, men vi ser på den muligheten som ganske liten. Trønderne har rett og slett vært langt mindre heldige med trekningen enn hva Sarpsborg har. Det er mer schwung over Celtic, RB Leipzig og RB Salzburg enn det er over Genk, Malmö FF og Besiktas, og det ser vi også på gruppetabellen til Rosenborg. De ligger på sisteplass med null poeng etter tre kamper – det har altså bokstavelig talt blitt tap på tap på tap, og noen realistisk mulighet for avansement har vi ærlig talt store problemer med å se for oss.

Også danskene

I tillegg til Norge og Sverige er også Danmark representert i Europa League. Laget det er snakk om er selvsagt FC København, og deres motstand er i kveld tsjekkiske Slavia Praha, og kampen spilles i Praha. I danskenes gruppe ligger Zenit st. Petersburg ikke overraskende på toppen av tabellen med syv poeng. Mer overraskende er det kanskje at Bourdeaux ligger nederst med nøyaktig null poeng. For FCK er nok dette en kamp som må vinnes – de har i alle fall ikke råd til tap. Slavia Praha ligger på andreplass med seks poeng, mens FCK ligger på tredje med fire.

Similar Posts