Det er litt av en runde med åttendedelsfinaler vi nå har lagt bak oss. Ingen av kampene endte med fullstendig knus av motstanderen, og det betyr at de alle var svært spennende med mye nerve. Vi fikk hele tre straffesparkkonkurranser, noe som er et svært høyt antall. Vi kan nok regne med å få se flere av dem også videre i mesterskapet. Nå tar fotball-VM en todagers pause før det hele er i gang igjen til helgen. På fredag er det disse kampene vi kan glede oss til, og vinnerne vil møtes i semifinalen:

Uruguay – Frankrike

To av lagene som hadde den aller tøffeste motstanden i åttendedelsfinalen møtes så fort pausen er over. Uruguay slapp ikke inn et eneste mål i gruppespillet, der de møtte Egypt, Saudi-Arabia og Russland. Det var først da de møtte de regjerende europamestrene at noen klarte å finne veien inn bak keeper Fernando Muslera (Galatasaray). Uruguay er ekstremt sterke i angrep, der Edison Cavani og Louis Suarez, som har begynt det psykiske spillet allerede kan få noen og enhver til å svette. Men laget som sådan ser ut til å trives svært godt med å være defensivt orientert. Det gjør dem til en fæl motstander for hvilket land som helst. Men Frankrike er ikke noen drømmemotstander de heller. Før mesterskapet pekte vi dem ut som et av VMs mest målfarlige lag. Kampstart fredag klokken 16:00.

Brasil – Belgia

Om det hadde vært noen andre enn disse to som hadde møttes i denne kvartfinalen ville det ha vært en stor overraskelse etter åttendedelsfinalene. Etter å ha møtt Sveits, Serbia og Costa Rica i gruppespillet var det Mexico Brasil møtte slå i åttendedelsfinalen. Meksikanerne spilte en god kamp, og med bedre uttelling foran mål kunne de nok ha gitt oss en overraskelse. Men mål fra Neymar og Firminho sørget for at de var VMs mestvinnende lag som gikk videre fra kampen. Likevel var det nok en gang Neymars absurde overspill som enda en gang kom i fokus. Det er veldig synd at en så god fotballspiller skal gjøre seg selv til en klovn på den måten, og at det er dette vi snakker om fremfor fotballferdighetene hans.

At Mexico tapte den kampen betyr at den sterke forbannelsen lever videre: Hvert eneste VM siden 1994 har de kommet til åttendedelsfinalen og tapt. Belgia var svært nær å ryke ut for Japan. I løpet av fire minutter tidlig i andreomgang scoret Takashi Inui (Real Betis) og Genki Haraguchi (Hannover) for de blå samuraiene, og Belgia så ut til å kunne gå på en av VMs aller største smeller. Men de hentet det inn, og 3-2-målet ble kampens siste spark på ballen. Hvordan kampen mellom Brasil og Belgia vil fortone seg blir veldig spennende å se. Om det er de røde djevlene som skulle gå videre vil dette mesterskapet nok bli det andre på rad som huskes som en fiasko for Brasil, og Tites jobb vil nok i så fall være over. Brasil må nok ses på som favoritter.