4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Er det en ting vi nordmenn får en stadig påminnelse om i disse mesterskapene så er det hvor langt vårt eget landslag nå er fra å delta. Suksessene fra 90-tallet blir stadig fjernere, og mange unge norske fotballinteresserte husker ikke engang at vi slo Brasil i Marseilles. Det norske landslaget har rett og slett vært en gedigen nedtur helt siden EM i år 2000 var over, og det å følge det norske landslaget har til tider vært beint ut depressivt. Det bygger seg dog opp en ny optimisme rundt landslaget med Lars Lagerbäck som landslagssjef, og muligheten til å komme seg til EM i 2020 via kampene i Nations League denne høsten bør kunne gi ny optimisme til flere av oss. Derfor mimrer vi nå litt over de største norske suksessene på 90-tallet.

VM i 1994

Kvalifiseringen til VM i USA i 1994 markerte starten på det som skulle bli den største gullalderen for norsk landslagsfotball. Under ledelse av Drillo kom Norge i kvalifiseringsgruppe med Nederland, England, Polen, Tyrkia og San Marino. Nederland og England var soleklare favoritter til å gå videre fra den gruppen, men Polen var heller ikke noe å kimse av. Men verken Nederland eller Norge klarte å slå Norge hjemme, mens begge lag tapte på Ullevaal. Norge kom i gruppe med Irland, Italia og Mexico, og den gangen gikk tre lag videre fra gruppespillet. Utfallet ble meget rart, og også meget surt for Norge. Alle lag endte på fire poeng og null i målforskjell, men Norge kom nederst på tabellen med færrest scorede mål. Kjetil Rekdals mål mot Mexico ble det eneste Norge scoret i turneringen.

VM i 1998

Norge kom i en veldig overkommelig kvalifiseringsgruppe til mesterskapet i Frankrike. Verken Finland, Ungarn, Sveits eller Aserbajdsjan var særlig nær ved å ta plassene fra Bønda ifra Nord. Det som skjedde i sluttspillet bør være en kjent historie for alle som kaller seg norske fotballsupportere. Etter å ha spilt uavgjort mot Marokko og Skottland måtte Brasil slås dersom Marokko slo Skottland. Det kom det meldinger tidlig om at de så ut til å gjøre, og da Bebeto satte inn 1-0 for Brasil etter 78 minutter var de fleste pessimistiske. Men Tore Andre Flo scoret seks minutter senere, og i det 89. minutt satte Rekdal inn sin legendariske straffe. Marokkanerne var godt i gang med å feire da deres kamp var avblåst, men gleden ble til tårer da de fikk vite hva som hadde skjedd. I neste kamp ble det dog tap mot Italia etter et mål av Christian Vieri.

EM i 2000

Da Nederland og Belgia arrangerte EM sammen i år 2000 var det ikke Drillo, men Nils Johan Semb, som ledet Norge. Norge hadde vært uheldige med gruppespillet i 1994 og heldige i 1998, og denne gangen var det tilbake til å være uheldige. Steffen Iversens mål i åpningskampen mot Spania sørget for seier til Norge, men i neste kamp ble det tap mot Jugoslavia. Norge holdt Slovenia til 0-0 i siste kamp, men laget endte opp med å få kjenne på det Marokko hadde fått kjenne på i forrige mesterskap. Jugoslavia ledet 3-2 mot Spania da overtiden begynte, og det ville ha sendt Norge videre. Men spanjolene scoret to mål i overtiden, og Norge røk ut på innbyrdes oppgjør.

Similar Posts