4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Neste Europamesterskap skal være et 60års-jubileum for turneringen, og det betyr at ting vil foregå på en litt annen måte enn hva tilfellet vanligvis er. Etter EM 2016 kom det noe kritikk for at turneringen tapte seg på å ta inn så mange lag og at muligheten til å gå videre med en tredjeplass tok vekk mye av spenningen og intensiteten i gruppespillet. Her ser vi litt på hvordan EM 2020, som alle europeiske lag spiller kvalifisering til de kommende dagene, vil spilles.

Ingen vertsnasjon

Det mest påfallende med turneringen er at det ikke vil være en vertsnasjon slik det alltid har vært i alle turneringer. I stedet vil mesterskapet bli virkelig europeisk. UEFA president Michel Platini har sagt at dette vil være et romantisk engangstilfelle for å feire europeisk fotball, og at vi skal gå tilbake til vertsland på normal måte fra og med turneringen i 2024, som skal være i Tyskland. Turneringen vil gå i 12 byer i 12 land. Norden er representert med København, mens England, Skottland og Irland alle vil være representert med henholdsvis London, Glasgow og Dublin. Det vil også være noen mer eksotiske byer man har mulighet til å besøke – hva med en tur til Baku i Aserbajdsjan, Bucuresti i Romania eller vakre St. Petersburg? Spania skal selvsagt også være representert, med det modige valget av Bilbao som vertsby. London får en spesiell status, for på Wembley skal nemlig alle semifinaler og finalen spilles – vi får håpe at Tottenham har kommet seg ut innen den tid.

Mange lag

I likhet med forrige mesterskap vil antall lag være høyere enn hva vi er vant til fra tidligere. Det vil være seks grupper med fire lag i hver, hvilket betyr at vi får til sammen 24 lag. Det betyr at EM nå bare er litt mindre enn VM – i Verdensmesterskapet er det bare to grupper mer. Noen mente forrige gang at dette tok vekk noe av kvaliteten ved mesterskapet, og også denne gangen vil vi helt garantert få inn lag som vanligvis anses for å tilhøre det lavere sjiktet i europeisk fotball – vi har blant annet sett hvordan Finland nå kan være på full fart mot VM, og også lag som Kosovo og Georgia er gode kandidater til å komme til mesterskapet via seier i gruppespillet i den siste puljen.

NRK og TV2

Rettighetene ble sikret veldig tidlig denne gangen, og for Norges del ble det som vi er vant til. NRK og TV2 skal dele rettighetene mellom seg, og vi kan nok forvente at det nok en gang vil bli muligheter for å dra på Kontraskjæret og andre lignende steder for å se kampene sammen med andre som støtter sine lag fra hele kontinentet. Vi har inntrykk av at folk stort sett er veldig fornøyde med hvordan disse to gir oss mesterskapet, med det som jevnt over er gode faste eksperter og relevante gjester. Så håper vi også vil skje i det kommende mesterskapet, og vi har ingen grunn til å tro noe annet.

Similar Posts