November-kulde, stemning, mål og drama – og selvfølgelig én vinner; dette kjennetegner en verdig cupfinale. Og det fikk vi! Etter en traurig sesong for de gule fra Romerike, ble det derimot en fin avslutning på sesongen for Arne Erlandsens menn. Men det skjedde ikke uten drama, og ikke uten en 39 år gammel bauta i Frode Kippe.

Tidlig scoring

Drama ble det virkelig, og det skulle ikke gå mer enn 71 sekunder før Lillestrøm tok ledelsen ved Simen Kind Mikalsen etter en rotete klarering fra Zachariassen. Vi må 60 år tilbake i tid for å finne en tidligere scoring. Selv om målet skulle vært annullert for offside ble dette virkelig en tidlig kalddusj for blåtrøyene fra Sarpsborg. Og mer skulle kanarifansen få å juble for: Ti minutter senere rotet Sarpsborg forsvaret på ny etter nok et Lillestrøm-angrep, og høyreback Mats Haakenstad satte ballen i motsatt hjørne for keeper Kristiansen.

Fartsfylt førsteomgang

Men Sarpingene hadde ikke helt gitt opp håpet på en redusering før pause. Ole Jørgen Halvorsen fyrte fra drøyt 16 meter av et skudd, som via Frode Kippe falt i bena på Patrick Mortensen. Dansken var våken og satte ballen utagbart bak en ellers meget god Arnold Origi. Få minutter senere rotet LSK forsvarer Amundsen det til, og talentfulle Diatta var plutselig alene med keeper. Amundsen forsøkte å gjøre det godt igjen og kom i kontakt med Diatta som falt i det han skulle avslutte. Ingen straffe i følge dommer Hobber Nilsen til Geir Bakke’s store fortvilelse, selv om tv-bildene viste at Diatta muligens falt noe lett i situasjonen. Likevel, med 2-1 og en forrykende første omgang var det fortsatt håp for sarpingene.

Kippe-mål i begge ender

Det håpet skulle Frode Kippe både slukke og tenne. 13 minutter ut i andre omgang gjorde Kippe som han så mange ganger har gjort ført; stanget ballen i mål med pannebrasken, etter en corner fra Simen Rafn. Skjebnesvanger markeringsvikt fra Sarpsborg, og 3-1 til Lillestrøm. Men det skulle ikke gå mange minuttene før samme mann havnet i fokus igjen. Zachariassen sleivet et innlegg fra Diatta i hånden til Kippe, og inn i eget mål til 3-2. Sarpsborg hadde ballen mye, og presset det de maktet det siste kvarteret av kampen. Innbytter Lindberg hadde to kjempesjanser til å utligne, men maktet altså ikke å overliste sisteskanse Arnold Origi i LSK buret.

Gir seg ikke

Lillestrøm kunne til slutt ta hjem sin sjette NM tittel og en storfornøyd Arne Erlandsen takket sine spillere på Ullevål-matta for innsatsen. Men én spiller fortjente kanskje en ekstra takk for innsatsen på søndag. Mannen med over 400 kamper for Lillestrøm, og nå tidenes eldste målscorer i en cupfinale, virket å være lettet over å ta med bøtta hjem til Åråsen. For Kippe var nemlig sengeliggende i en uke før finalen, og var til og med nede for telling underveis i kampen og måtte lappes sammen. Sliten og blodig, men glad, kan Kippe nå konstatere at å vinne trofeer i en alder av 39 år slettes ikke er umulig. Frode Kippe har forøvrig signert en ny ettårs-kontrakt, og mange kan se frem til nok en sesong med blod, svette og tårer. Det er bare til å glede seg.