4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Det nye formatet med UEFA Nations League vil gjøre det litt lettere for nasjoner som Norge å kvalifisere seg til Europamesterskapet 2020. Formatet har blitt forklart flere ganger, men kort sagt går det ut på at vinneren av gruppen skal møte skal møte andre gruppevinnere og dermed ta bakveien til mesterskapet. For å kvalifisere seg til EM via Nations League er Norge altså nødt til å vinne denne gruppen, selv om vi selvsagt også har en mulighet via den ordinære kvalifiseringen. Ligaen spilles fra 6. september til 20 november, og finalene spilles fra 5.-9. juni 2019.

Gruppen

Som mange har fått med seg ble Norge altså trukket i gruppe med Slovenia, Bulgaria og Kypros. Det betyr at vi unngikk Romania og Skottland, som nok er gruppe C sine to beste lag motstandere. Kypros er et lag alle i gruppen skal slå, men kampen mellom Norge, Slovenia og Bulgaria er ganske åpen. La oss nå se litt på hvilket materiale Slovenia og Bulgaria har.

Bulgaria

Vi husker godt at vi møtte Bulgaria to ganger i kvalifiseringen til EM 2016, der våre to seire var en avgjørende grunn til at vi klarte å komme til playoffen der vi tapte for Ungarn. Bulgaria var et veldig godt fotballag på 90-tallet, men stjernegalleriet deres har falt betraktelig siden den gang. Dimitar Berbatov var landets siste store stjerne. Med unntak av Genoas Andrej Galabinov og Crotones Aleksandar Tonev spiller hele troppen i land som Russland, Slovakia, Romania og Polen i tillegg til Bulgaria. Spissen Ivelin Popov, som tilhører russiske Rubin Kazan, er nok lagets største stjerne. Med 13 mål på 72 landskamper bør han være mulig å stagge.

Slovenia

Slovenia er et annet lag Norge kjenner ekstremt godt, særlig fra kvalifiseringen til EM 2000 og gruppespillet i samme mesterskap, der begge røk ut. Her finner vi flere spillere i store klubber, og mange av dem har også klart å skaffe seg et stort internasjonalt navn. Størst av alle er nok keeper Jan Oblak, som denne sesongen har vist seg frem og regnes som en av sesongens aller beste keepere i hele Europa. Han spiller for Atletico Madrid, som nå ligger på andreplass i Spania. For et norsk landslag som ikke har en klar målscorer og som sliter med å score kan dette bli veldig vanskelig. To av forsvarsspillerne deres, Bostjan Cesar (Chievo) og Bojan Jokic (Ufa), har til sammen 187 landskamper. Slik samspill i forsvar gjør det ikke akkurat lettere for Norge, så her kan det nok være Drillo-fotball som må bli løsningen. Vi finner også flere spillere i gode europeiske klubber som Atalanta, Vitesse, Anderlecht, Dynamo Kiev og Zent St. Petersburg.

Konklusjon

Norge bør være bedre enn Bulgaria, noe som bør bety at kampene mot Slovenia blir de avgjørende. Vi tar dem imot på Ullevaal den 13. oktober, mens Norge skal reise til Ljubljana for å spille kamp den 16. november. Disse to kampene har potensiale til å bli veldig jevne, men Slovenia kan ikke regnes som en soleklar favoritt. Eventuell motstand fra Romania eller Skottland ved en gruppeseier blir verre.

Similar Posts