Mens det fremdeles er en runde igjen av Eliteserien 2018 har seriespillet i OBOS-ligaen nå blitt fullført, og der er playoffene det eneste som gjenstår. Det har vært en heidundrende sesong på det nest øverst nivået, og kampen om å få de to plassene som gir direkte opprykk har vært ekstremt tett. Først i den siste runden denne søndagen fikk vi vite hvem de to som rykker opp blir, og vi endte med Mjøndalen og Viking.

Mjøndalen tilbake

I tidligere tider var Mjøndalen et av Norges virkelig store lag, men de siste tiårene har tilværelsen stort sett handlet om å spille nede i divisjonene. De fleste husker turen de brune hadde opp til Eliteserien i 2015, som endte med et veldig knepent nedrykk. Dette bør Vegard Hansen og Mjøndalen ha lært mye av, og i den neste sesongen vet de nok mer om hva som skal til for å berge plassen for de brune fra Nedre Eiker. Det som i alle fall er sikkert er at Mjøndalen er et lag hele Norge, med unntak av Drammen, har blitt veldig glade i, og de fleste gleder seg nok til neste sesongs oppgjør mellom Mjøndalen og Strømsgodset – det ser ut som om det kan bli virkeligheten, for de blå fra Drammen skal ha uflaks i den siste runden av Eliteserien for å rykke ned. Disse kampene setter definitivt drammensregionen på kartet, og selv om supporterne ikke liker hverandre så innrømmer de nok at de synes det er stas at den andre eksisterer og kan holde liv i dette oppgjøret.

Viking skal bli best igjen

I norsk fotballs historie er Viking et av de aller største klubbnavnene, men siddisene har som kjent blitt mindre enn en skygge av seg selv etter årtusenskiftet. At de er langt unna å være blant de største i Norge er så sin sak, men etter nedrykket fra Eliteserien i fjor ble det klart at de heller ikke er Rogalands største lenger. Mens Viking altså har kjempet for opprykk har Haugesund kjempet om medalje – den situasjonen er nok ganske så utålelig for de blå supporterne. Det som nå begynner er arbeidet med å gjenreise Viking som storklubb. Først må de bli størst i Rogaland, så kan de begynne å satse på å bli størst på Vestlandet. Vi gleder oss i alle fall til å få se best i vest derbyet mot Brann neste sesong, og kampene mot Haugesund og, om de ikke rykker ned, Start er også kamper man kan bli glad i.

Playoff

Om det blir Start, Stabæk, Lillestrøm, Strømsgodset eller Bodø/Glimt som skal spille playoff mot et lag fra OBOS-ligaen får vi vite neste helg. Det vi vet nå er hvilke lag som skal spille om å få møte ett av disse. Aalesund, Sogndal, Ull/Kisa og Nest-Sotra er lagene som er håpefulle. Aalesund og Sogndal er lag vi etter hvert har blitt ganske godt kjent med på toppnivå, mens Ull/Kisa og Nest-Sotra er lag som vil være helt nye for de aller fleste. Alle liker en god underdog, så de to vil nok få mye sympati i opprykkskampen.

Similar Posts