4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Selv om våre norske øyne naturlig nok er mest rettet mot det som foregår i Europa er det absolutt verdt å minne Aom at det skjer veldig mye spennende også utenfor vårt kontinent denne helgen. Her ser vi på noen av kampene som vil sende noen til VM og andre hjem i skuffelse.

To afrikanske storheter

Etter årtusenskiftet er det Elfenbenskysten som nok har tatt rollen som Afrikas virkelig store lag, men at VM i Russland kan komme til å gå uten ivorianerne er ut til å være en helt reell mulighet. Den siste kampen i Afrikas gruppe C blir utrolig spennende. Hjemme i Abidjan skal Elfenbenskysten møte Marokko, et av de virkelig store i afrikansk fotballhistorie. Situasjonen er at tabellen er tett. Mens marokkanerne ligger på førsteplass med ni poeng har ivorianerne ett poeng mindre. Det er med andre ord nok for de ubeseirede fra nord å ta uavgjort i denne kampen, og da er det godt å ha Juventus-spilleren Medhi Benatia i forsvaret. Kamerun og Algerie har allerede mistet sine muligheter, og nå vil Afrika altså miste enten Marokko eller Elfenbenskysten også. Kampen starter klokken 17:30 på lørdag.

Honduras – Australia

Klokken 23:00 på torsdag er det klart for den første av de to interkontinentale playoffkampene. I Asia kvalifiserte Iran, Sør-Korea, Saudi-Arabia og Japan seg direkte til VM, mens Australia og Syria spilte om retten til å møte et lag fra Nord-Amerika. Den duellen var det australierne som kom seirende ut av. I Nord-Amerika klarte Honduras ganske så overraskende å komme på fjerdeplass foran USA, noe som fratok amerikanerne muligheten til å delta i VM. At Australia er favoritter foran disse to kampene fremstår nok som rimelig klart, men det stemplet er ikke større enn at det er vel verdt å få med seg to spennende kamper om en plass i verdens aller største idrettsturnering.

New Zealand – Peru

At det skulle bli New Zealand som sikret seg seieren i Oceania sin VM-kvalifisering er nok det minst overraskende vi har sett i fotballverden i år. Den oseaniske kvalifiseringen er omtrent like spennende som den skotske ligaen når det kommer til vinneren. Men at det ble Peru som tok kvalifiseringsplassen fra Sør-Amerika var selvsagt på ingen måte gitt. Det var veldig stor fare for at det kunne bli Argentina nyzealenderne måtte møte. Med det i mente er nok hjemmelaget veldig fornøyde med at det ble som det ble, men likevel kan nok prestasjonene vise at Peru må anses som hakket større favoritter til å ta plassen enn det New Zealand er. Om du har planer om å holde deg våken for å se Honduras – Australia kan du gjerne også holde deg våken til å se New Zealand – Peru, for klokken 04:15 natt til lørdag er det avspark i dette spennende oppgjøret. Sammen med Danmark – Irland kan nok dette bli blant de aller mest spennende oppgjørene i denne landslagspausen. Hvis du følger godt med på engelsk fotball kjenner du sikkert til Chris Wood (Burnley) og Winston Reid (West Ham), og de mer dedikerte kjenner kanskje også til Tommy Smith (Ipswich) og Clayton Lewis (Scunthorpe). Disse kan du få muligheten til å se representere New Zealand i denne kampen.

Similar Posts