4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Et oppgjør mellom rivaler er noe av det aller fineste all fotball har å by på, og denne helgen vil vi få en god porsjon av disse fra norsk fotball. Kampene spilles både i Eliteserien og i OBOS-ligaen, og ingen av dem kommer til å gå samtidig. Det betyr at alle de som elsker norsk fotball vil kunne få med seg alle de tre kampene mellom rivalene denne helgen. Her ser vi på de tre kampene vi har i tankene.

Nord-Norges beste

I år er Nord-Norge representert med to lag på det øverste nivået, noe som er veldig godt for den geografiske spredningen i Eliteserien. Forrige sesong så det veldig lenge ut som om Tromsø skulle rykke ned fra Eliteserien, mens det aldri var noen tvil om at Bodø/Glimt kom til å rykke opp fra OBOS-ligaen. Vi lurte på om Tromsø ville kjempe den samme kampen i år, og mente også at Bodø/Glimt kommer til å være involvert i nedrykkskampen. Med elleve runder igjen å spille ser Tromsø trygge ut på 9. plass med ti poeng ned til Lillestrøm på playoff. Bodø/Glimt kjemper en hardere kamp, med kun fire poeng ned. Kampen begynner klokken 18:00 på lørdag.

Oljederby

I OBOS-ligaen møtes Viking og Sandnes Ulf til det som må kunne kalles et oljederby. Historiene til de to klubbene er veldig ulike. Mens Viking er en av de aller mest suksessrike klubbene i norsk fotballhistorie er Sandnes Ulf en klubb som egentlig ikke har hatt noen skikkelig storhetstid siden 50- og 60-tallet. Men historie er ikke nåtid, og i våre dager er nok Viking et av de mest deprimerende lagene å støtte, mens det har vært noen grunner til optimisme rundt Sandnes Ulf de siste sesongene. Klubben har vært med i kampen om opprykk fra OBOS-ligaen, men det har gått noe mer trått denne sesongen. Tabellen viser at det fortsatt er Viking som er storebror i oljederbyet. Med ti kamper igjen å spille ligger Viking på andreplass med 40 poeng, tre mindre enn Aalesund (som har en kamp mindre spilt). Sandnes Ulf har falt helt ned på tiendeplass og har åtte poeng opp til Tromsdalen på første playoffplass. Drømmen om opprykk virker nok ganske fjern i Sandnes akkurat nå. Kampstart klokken 15:30 på lørdag.

Vålerenga – Brann

Kampen mellom Vålerenga og Brann er selvsagt mer enn en kamp mellom to fotballag, det er en del av rivaliseringen mellom to store norske byer som ligger på hver sin side av fjellet. Rivaliseringen mellom Bergen og Oslo er kjent fra mange situasjoner, og fotballen er en naturlig forlengelse av dette. I fotballsammenheng er dette definitivt en av de mest klassiske rivaliseringene i Eliteserien. Hvem som dominerer av disse to har variert veldig, men før denne kampen er det ingen tvil om at Brann har et stort overtak på Vålerenga denne sesongen. Mens guttene fra Østkanten ligger på syvendeplass uten noen reell mulighet til å kjempe om noe nevneverdig ligger bergenserne øverst på tabellen, ett lite poeng foran Rosenborg, som skal møte Strømsgodset tidligere på søndag. Vålerenga vil nok veldig gjerne være laget som sender Brann ned fra tabelltoppen. Kampstart klokken 20:00 på søndag.

Similar Posts