4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Med Norge ut av dansen i kampen om en plass i VM i Russland sender nok mange nordmenn sine håp til broderfolket på den lille øya i Atlanterhavet. Island er kanskje det vakreste fotballeventyret vi har sett på den siden av tusenårsskiftet, og de er nå i en posisjon der de har muligheten til å kvalifisere seg for verdens aller største idrettsturnering. Her ser vi litt nærmere på gruppe I, der islendingene befinner seg.

Tabellen

Øverst i gruppe I troner Kroatia. Der ligger de med 13 poeng etter fire seire, en uavgjort og ett tap. Nøyaktig den samme statistikken har lille Island, men Kroatia leder både på innbyrdes oppgjør og på målforskjell. Mens kroatene vant 2-0 i Zagreb vant islendingene 1-0 i Reykjavik. Mens Kroatia sin eneste uavgjortkamp kom hjemme mot Tyrkia var det i Kiev Island fikk sin uavgjort. To poeng under Kroatia og Island ligger Ukraina og Tyrkia, begge med elleve poeng etter tre seire, to uavgjort og ett tap. Tyrkias tap kom på Reykjavik, mens Ukraina tapte i Zagreb. Finland og Kosovo ligger nederst med ett poeng hver og er dermed helt uten noen mulighet til å kvalifisere seg til VM. Slik det står nå ser gruppe I ut til å være den aller mest spennende gruppen i hele kvalifiseringen, og midt oppe i det står altså Island.

Lørdag

Den første av de to rundene vi skal gjennom spilles på lørdag. For de to lagene på toppen av tabellen er motstanden ekstremt gunstig denne dagen. Mens Kroatia får besøk av Kosovo i Zagreb skal Island reise til Helsingfors for å spille mot Finland. Alt annet enn en seier til både Island og Kroatia vil være ekstremt overraskende, selv om Island hadde store problemer da de møtte Finland hjemme. Da overtiden satte inn ledet Finland 2-1 men Island scoret to mål på overtid, hvorav ett av dem skulle ha vært avblåst for angrep på keeper. Den tredje kampen står altså mellom Ukraina og Tyrkia. Den spilles i Kiev og blir ekstremt spennende og potensielt avgjørende. Om vi går ut ifra at både Kroatia og Island vinner sine kamper vil det bli ekstremt vanskelig for taperen i Kiev å kunne hente seg inn for å ta første- eller andreplassen. Uavgjort vil være nærmest katastrofalt for begge lag, selv om det kan se ut som et sannsynlig resultat mellom disse to meget jevne lagene.

Tirsdag

Det som skjer på tirsdag vil være minst like spennende. Da skal nemlig Island få besøk av Ukraina mens Tyrkia skal ta imot Kroatia. Svært mye står og faller på resultatene fra kampene vi skal se i denne runden, og det er ikke vanskelig å se for seg at tabellen kan komme til å forandre seg ganske voldsomt i løpet av de kommende dagene. Island og Kroatia er nok fremdeles favoritter til å ende på toppen av tabellen i denne gruppen, men marginene er ekstremt små. Begge er også veldig interessert i å ende på førsteplass. Hva som vil skje videre i denne gruppen er ekstremt usikkert, så følg nøye med.

Similar Posts