Vi går den siste dagen med åttendedelsfinaler i møte. I går fikk vi en dag uten at noen av de mindre lagene klarte å sjokkere de store, men Japan var ekstremt nære ved å sende virkelig store sjokkbølger gjennom fotballverden da de ledet 2-0 over Belgia etter 52 minutter. Belgierne klarte å snu det, og Nacer Chadlis scoring som ga 3-2 til Belgia ble også kampens siste spark på ballen. Det ble vist ekstremt sterke følelser i begge leirene, og kampen blir allerede sett på som en av de beste vi har hatt i dette mesterskapet. Belgia – Brasil blir dermed en av kvartfinalekampene vi vil få se. I kveld avgjøres det hvilken kvartfinale som blir den siste.

Enorm mulighet for England

England og Gareth Southgate var ikke levnet mange sjanser av mange før dette mesterskapet, oss i Fotballsiden inkludert. Nå har de en fantastisk mulighet til å gjøre svært mange spådommer til skamme, for England har nemlig kommet på den siden av treet der veien til finalen er klart lettest. Den aller heteste kandidaten til å nå finalen på Englands side av treet er Kroatia, et lag det ikke er altfor usannsynlig at England skal kunne slå. Men de møter også en veldig seig motstander i kveld, nemlig Colombia.Det var med nød og neppe at søramerikanerne gikk videre fra gruppe H, der de møtte Polen, Japan og Senegal. Vi vet at Colombianerne har potensiale til å være et veldig skummelt lag å møte, men det er nok ikke mange som synes at de fikk vist frem alt det vi virkelig vet at de kan i løpet av gruppespillet. Hva vi kan forvente av England er fremdeles litt usikkert. De klarte ikke å sette inn det avgjørende målet mot Tunisia før på overtid, og Panama er som kjent ikke en motstander man kan legge for mye vekt på. Kampen mot Belgia foregikk under såpass spesielle omstendigheter at vi heller ikke tør si noe sikkert ut ifra den. På mange måten blir dette den første kampen vi virkelig kan bruke til å si noe om England. Colombia – England har avspark klokken 20:00.

Svenskene med muligheten

Island gikk ut i gruppespillet og Danmark gikk ut i åttendedelsfinalen. Om dette betyr at vi mister ett nordisk lag for hver runde er det gode nyheter for Sverige foran dagens kamp mot Sveits. Shaqiri, Lichtsteiner og Xhaka risikerte to kampers suspensjon for feiringen av målene mot Serbia i gruppespillet, men de er alle klare for denne kampen. Dette er to lag som virkelig ønsker å bruke denne muligheten til å hevde seg og kanskje gå langt i mesterskapet, og vi spår en kamp som vil bli jevnspilt. Sverige tok seg som kjent videre fra sin gruppe på veldig dramatisk vis da de tapte mot Tyskland i kampens siste minutt før de slo Mexico i den siste kampen. Selv om Tyskland tapte mot Sør-Korea kan seieren mot Mexico vise seg å være en av de viktigste i mesterskapet, for det var den som sikret svenskene en plass på den letteste siden av treet. Avspark klokken 16:00.