4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Det er noen kamper vi alle kjenner til selv om vi ikke kjenner så altfor godt til hverken lagene eller turneringene de spiller i. I forrige uke skrev vi om det interkontinentale derbyet i Tyrkia, som endte 2-2. Denne helgen er det en annen legendarisk kamp vi har muligheten til å se, og stort bedre ramme enn dette kan det ikke bli. Vi skal til Sør-Amerika.

Superclassico

Mens El Classico er møtet mellom Real Madrid og Barcelona, og Le Cassique er møtet mellom Marseille og PSG har møtet mellom de to store lagene i Buenos Aires fått navnet Superclassico. Rivaliseringen mellom dem er på mange måter en klassekamp. Begge klubbene ble stiftet i arbeiderklassestrøket La Boca, men River Plate valgte å flytte til det langt mer velstående Nunez-distriket i 1925. Siden da har Boca Juniors hatt en sterk arbeiderklasseprofil, mens River Plate i større grad har blitt assosiert med overklassen. På grunn av dette har Boca Juniors fått tilnavnet «Xeneizes», som betyr omtrent «de fra Genoa». Tilnavnet spiller på at Buenos Aires’ arbeiderklasse i stor grad anses for å ha italiensk avstamning. River Plates tilnavn har blitt «Los Millionaros». Boca Juniors har dessuten en viss tilknytning til Skandinavia. Deres blå og gule drakter sies å stamme fra en diskusjon om farger som endte med at partene ble enige om å dra ned til havnen i Buenos Aires og gå for fargene i flagget til det første og beste skipet som ankom – det viste seg å bli et skip fra Sverige.

En fantastisk ramme

Gjennom Superclassicos 246 kamper lange historie har Boca Juniors fått et bitte lite overtak: De står med 88 seire mot River Plates 81. Med en så jevn statistikk blir rammen rundt lørdagens kamp enda bedre. Det er nemlig finalen i Copa Libertadores, Sør-Amerikas svar på Champions League, som er anledningen for møtet. Og det beste av alt er du ikke trenger å sitte oppe hele natten for å få med deg kampen, slik tilfellet ofte er for søramerikansk fotball. Kampen har nemlig avspark klokken 20:00 på lørdag – det er selvsagt et tidspunkt som knapt kunne ha passet europeerne bedre. Det har aldri før skjedd at disse to klubbene skal møtes i finalen i Copa Libertadores, og den som kommer til å stikke av med pokalen kommer selvsagt til å ha enorme rettigheter til å skryte frem til den andre eventuelt måtte vinne en eventuell ny Superclassico-finale i Copa Libertadores. Som alle forstår er det nok lenge til det eventuelt vil skje igjen. Begge lag kom til finalen etter å ha slått brasiliansk motstand i semifinalen. River Plate vant, etter en noe kontroversiell VAR-avgjørelse, mot regjerende mester Gremio. Boca Juniors slo på sin side ut Palmeiras, som er ledet av ingen ringere enn Luis Felipe Scolari.

PS: Merk deg at finalen i Copa Libertadores spilles over to kamper, og ikke i en enkeltkamp som i Champions League. Det er altså den første av to kamper vi får se på lørdag. Den neste kommer den 28. november.

Similar Posts