4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Andre kvalifiseringsrunde til UEFA Champions League er nå i gang. Den første runden med kamper ble spilt på tirsdag og onsdag, og det skal spilles mer flott europeisk fotball igjen neste uke. Da er det nemlig klart for returkampene. Noen overraskelser har vi fått, men i de fleste tilfellene har det gått favorittenes vei.

Kun uavgjort for RBK

Norges eneste representant var i utgangspunktet relativt heldig med trekningen da de fikk irske Dundalk. Innsatsen var likevel altfor dårlig hos trønderne, og de fikk kun med seg 1-1 fra Irland. Det skal nok noe til for dem å rote seg så bort at de ikke kommer videre til neste runde, men dette er likevel for dårlig. Malmö FF er svenskenes representant, og de fikk 1-1 hjemme mot Makedonske Vardar Skopje. Heller ikke det er et særlig godt resultat. Men det var mer enn hva svenske IFK Mariehamn kan skryte på seg. Hjemme mot polske Legia Warszawa ble det et tap på 0-3. Med FC København gikk det langt bedre. Borte mot slovakiske Zilina fikk de med seg en seier på 3-1. Om det er ett nordisk lag vi kan ha troen på er det nok fremdeles FC København. Et veldig morsomt nordisk oppgjør fikk vi mellom islandske FH Hafnarfjordur og færøyske Vikingur. Et islandsk-færøysk oppgjør på dette nivået opplever vi ikke ofte. Kampen endte 1-1.

Sjarmerende kjenninger

Noen av lagene som er med på dette nivået er klubber vi kjenner gjennom tidligere deltagelse i Champions League. Hviterussiske BATE Borishov er et av dem. Veldig mange husker nok at de lille laget slo Bayen München 3-1 i gruppespillets første kamp i 2012. I går ble det 1-1 hjemme mot armenske Alashkert. Sesongen 2015/16 fikk vi stifte bekjentskap mot det som nok er det mest eksotiske laget i Champions League sin historie. Astana fra Kasakhstans hovedstad kom den gangen til gruppespillet. I går reiste de til Latvia for å møte FK Spartaks. Det ble en seier med 1-0. Om de har planer om å oppnå noe i Champions League bør de prestere bedre enn det. Fra Spartaks sin hjemmebane i Jurmala er det under fire timer å kjøre til Vilnius. Der skulle fjorårets nykommer Ludogrets møte Zalgiris Vilnius. Bulgarerne var store favoritter, men en utrolig god avslutning på første touch av Mantas Kuklys fra sekstenmeterstreken gav Zalgiris en seier på 2-1.

Ny kamp på fredag

Den første runden med kamper er enda ikke helt ferdigspilt. På fredag skal Celtic møte Linfield i Belfast. Dette er en kamp spekket med symbolikk og problemer. I forbindelse med de store problemene som var, og fortsetter å eksistere, i Nord-Irlands hovedstad er dette to klubber som forbindes med hver sin side i denne konflikten. Celtic ble dannet av irske emigranter i Glasgow, og deres supportergrupper er kjent for tidvis å uttrykke sterk støtte til irske republikanere og IRA. Linfield sin supportergruppe står på den omvendte siden av denne konflikten. Kampen på fredag kommer til å kunne minne oss om hvordan fotball kan spille en veldig stor rolle i samfunnets konflikter, både på godt og på vondt.

Similar Posts