4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Vi har lagt nok en norsk fotballhelg bak oss. Av alt som skjedde i helgen vil vi påstå at den aller viktigste enkeltkampen var den Viking vant i Nedre Eiker på søndag. Men Eliteserierundens viktigste kamp kom etter vår mening ikke i løpet av helgen i det hele tatt. Den vil komme i kveld.

Vekk fra nedrykkssonen

Om det er ett sted i Eliteserien 2018 der det er en vanvittig spenning så er det i kampen mot nedrykk. Med to runder igjen er det fem lag som kjemper ekstremt hardt om å unngå playoff og direkte nedrykk (syv om vi teller med Tromsø og Sandefjord, som fremdeles har en teoretisk mulighet til å henholdsvis rykke ned og å klare seg). De fem som står sterkest oppe i det er Stabæk, Lillestrøm, Start, Bodø/Glimt og Strømsgodset. I kveld er det to av de tre gule som skal møtes for å forsøke å komme seg lengre vekk fra nedrykkssonen: Lillestrøm, som ligger på 14. plass med 27 poeng, skal møte et Bodø/Glimt som ligger på 12. plass med 29 poeng på Åråsen. Med hjemmeseier vil Lillestrøm altså komme seg vekk fra playoffsonen og legge Strømsgodset, Bodø/Glimt og Start bak seg. Med borteseier vil Bodø/Glimt være i en langt sterkere posisjon enn konkurrentene sine inn mot de to siste kampene.

Det tar seg opp for Fugla

Selv om Lillestrøm ligger på playoffplass har ikke situasjonen de siste rundene vært så voldsomt mørk som man kanskje skulle tro. De kom til semifinalen i cupen, der det ble et stort tap for Strømsgodset. I ligaen har tre av de siste fire kampene vært mot lag som er vesentlig bedre plassert på tabellen enn dem, og i disse kampene har de tatt to poeng – 0-0 mot Rosenborg og 1-1 mot Brann er meget anstendige resultater for en klubb som kjemper mot nedrykk. De de møtte Stabæk før dette ble det en seier med 3-2, noe som fort kan vise seg å bli avgjørende. Lillestrøm har også en sekspoengskamp på søndag, når de skal reise til Drammen for å møte Strømsgodset. Det blir en spennende periode på Åråsen.

Knepne tap for Glimt

For nordlendingene har den siste delen av sesongen vært langt tyngre, særlig med tanke på at noen marginer kunne ha fått hele situasjonen til å se helt annerledes ut. De har spilt seks kamper siden de slo Sarpsborg 3-1 den 2. september, og ingen av dem har endt med seier. Men samtlige av de tre tapene har vært med kun ett mål, og de tre andre kampene har altså endt uavgjort. Her er det altså ganske mye i situasjonen som kunne ha vært annerledes om bare lykken hadde stått dem litt mer bi, og når det har blitt tap for Start og uavgjort mot Stabæk er det hele selvsagt ekstra surt. Man kan si at dette viser at Bodø/Glimt kanskje ikke takler sekspoengskamper altfor godt. Det vil de få en veldig god anledning til å motbevise i kveld, men denne statistikken taler for at det kan være lurt å sette noen kroner på Lillestrøm.

Similar Posts