4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Å si at Kongsvinger er en gammel storhet i norsk fotball ville være å ta lovlig hardt i, men det er ingen som kan protestere på at klubben har satt sitt preg på norsk fotball og skaffet seg et navn blant de som har fulgt med en stund. Klubben har aldri tatt noen gullmedaljer i verken cup eller serie, men de røde har tidvis glimtet til med prestasjoner som har skaffet dem medaljer. Årtusenskiftet var ekstremt tungt for hedmarkingene. I 1999 rykket de ned fra Tippeligaen, og to år senere bar det videre ned til 2. divisjon. Derfor var det en stor seier for klubben da igjen fikk markere seg i 2016, da de fikk spille cupfinale på Ullevaal. Den prestasjonen viste hvilke følelser som kan være i sving i norsk fotball.

Berget så vidt plassen

Fjoråret ble fullt av turbulenser for Kongsvinger, og det kunne på nytt ha sett mørkt ut for Hedmarks fotballfremtid. De kjempet lenge helt i bunnen av tabellen etter å ha vært nyopprykket fra 2. divisjon i 2015, og helt mot slutten av sesongen kjempet de fremdeles en bitter kamp mot nedrykk. Det ville ha vært en enorm nedtur for en klubb som i 17 år på rad, fra 1982 til 1999, hadde vært i norsk fotballs øverste divisjon. Optimismen var nok ikke nevneverdig stor på Gjemselund før årets sesong, men det viser seg at den andre halvdelen av OBOS-ligaen 2018 kan gi oss mye spenning på Gjemselund.

Sterkt med i toppen

For denne sesongen er Kongsvinger langt unna å delta i noen nedrykkskamp. Før søndagens bortekamp mot Strømmen er det ti poeng ned til laget som ligger på 14. plass, som er nettopp Strømmen. Viktigere enn avstanden til bunnen er avstanden til playoffsonen. Forrige runde vant Kongsvinger 5-1 hjemme mot Florø, laget som ligger på sisteplass i OBOS-ligaen, og sammen med noen andre gunstige resultater ga det de røde gode grunner til å være glade. De ligger nå på 7. plass, som er den første plassen under playoffsonen, med 23 poeng. Over dem ligger Tromsdalen med 25 poeng. Det er altså kun to poeng som skiller de to før søndagens hovedrunde. Kongsvinger og Tromsdalen møter da hvert sitt bunnlag. Mens Kongsvinger altså møter Strømmen skal Tromsdalen møte tabelljumbo Florø. Kongsvinger har kun tre poeng opp til Ull/Kisa, men langt dårligere målforskjell. Det kan godt være at det kun er målforskjellen som er avgjørende etter søndagens runde, for da skal Ull/Kisa spille bortekamp mot Sandnes Ulf. Rogalendingene ligger på 8. plass med 22 poeng.

Naturlig i Eliteserien

Det er flere grunner til at man kan hevde at Kongsvinger har en naturlig plass på øverste nivå i norsk fotball. En ting er tradisjonene deres, med den 17 år lange sammenhengende perioden på toppnivå som høydepunkt. En annen ting er at landsdelen manglet en ledestjerne i norsk fotball. De to innlandsfylkene Hedmark og Oppland har ingen klubber i Eliteserien, og slik det ser ut nå er Kongsvinger den eneste kandidaten til å gi dem oppmerksomheten de fortjener.

Similar Posts