Eliteserien 2017 er nå offisielt over, og så snart playoffkampen er overstått vil det ikke bli mer norsk fotball å få se før vi er inne i 2018. Selv om det ikke var all verdens spenning knyttet til hvem som kom først og hvem som kom sist ble det veldig spennende å se hvem som skulle få slå følge med Viking ned i OBOS-ligaen og hvem som skulle få sølv og bronse. Dette ble endelig avgjort i går.

Galskap i nordvest

Det var to lag med veldig mye å spille for som møttes på Color Line Stadion i går, og når disse lagene i tillegg er store rivaler var det dømt til å bli en god kamp. For Aalesund var det å berge plassen i Eliteserien som gjaldt, mens Strømsgodset sin utrolige andre halvdel av sesongen hadde satt dem i en situasjon som kunne gi dem bronse. Da Marcus Pedersen ga drammenserne ledelsen 2-3 etter 88 minutter trodde nok alle at bronsen kom til Drammen, men to mål på tre minutter fra Mustafa Abdellaoue ga de oransje seieren, noe som førte til at det ikke ble noen medalje på Godset. Med et slikt resultat kunne de ha berget plassen, men det skjedde ikke. At de tok fra rivalene sine en medalje er en veldig mager trøst.

Sogndal reddet seg selv

Men i så fall ville Aafk ha måttet gjøre det med Vålerenga sin hjelp. Oslos stolthet kom nemlig til Vestlandet for å møte Sogndal. Med seier for Aalesund hjemme mot Godset måtte også det helhvite laget vinne. Til pause ledet de 2-1, og spenningen på Fosshaugane var stor. Da Christian Grindheim ga Vålerenga 2-2 samtidig som Aalesund ledet i sin kamp ble nervøsiteten stor, men saftlaget satte brått på et veldig høyt gir. Da dommeren blåste stod det 5-2 til hjemmelaget, og Sogndal skal dermed ut i playoff. Det eneste som reddet Sogndal var at de hadde sluppet inn to mål mindre enn Aafk.

Sølvkamp

Selv om gullkampen for lengst var blitt avgjort av Rosenborg var det veldig stor spenning på Aker Stadion. Molde lå tre poeng foran Sarpsborg, som var laget som skulle komme på besøk. Det eneste som skilte de to lagene i målforskjellen var at Sarpsborg hadde sluppet inn et mål mer enn Molde, noe som betød at en borteseier ville gi Østfold en sølvmedalje. Det stod 0-0 til pause, og begge supportere var ekstremt spente. Stemningen i bortesvingen ble brått veldig god da Sarpsborg plutselig scoret to mål på fire minutter tidlig i andreomgang. Men Molde hentet det inn, og etter 74. minutter sto det 2-2. Det ble dermed sølv på Molde og bronse på Sarpsborg.

Playoff

Det siste vi har å se frem til er dermed cupfinale og playoff. Ranheim vant borte mot Mjøndalen, hvilket betyr at det er de som vil ha muligheten til å rykke opp på bekostning av Sogndal. I cupfinalen skal Sarpsborg prøve å gjøre opp for skuffelsen i Eliteseriens siste runde da de har muligheten til å ta NM-gull neste søndag. Men da må de slå Lillestrøm.