Vi er nå inne i andre runde av den andre halvdelen av norsk fotball sin aller fineste turnering, nemlig Eliteserien. Hva vi vil få se av fotball i dette landet de neste månedene gjenstår å se. Gjennom hele tabellen er det utrolig jevnt, og hvem som vinner Eliteserien og hvem som rykker ned fra Eliteserien er enn så lenge vanskelig å si noe om. Det eneste vi kan slå fast her og nå er at vi har ett lag som ligger et ekstra hode foran i toppen og ett som ligger et ekstra hode bak i bunnen.

Strømsgodset på trygg grunn

Da Kristiansund kom til Drammen for å møte Strømsgodset på søndag var det to lag som begge trengte tre poeng som kom ut på banen. Dette var tabellnaboer på en plass ingen vil ha om de kan unngå den, nemlig playoffplassen. Med seier ville Strømsgodset komme seg opp på helt trygg grunn, og det ville også bety at Kristiansund skulle komme ned på den kjedelige 14. plassen. Det var Strømsgodset som fikk de tre poengene, og det skjedde utelukkende på grunn av en utrolig god første omgang der de gikk til pause med en ledelse på 4-0. Kristiansund scoret to veldig raske mål midt i den andre omgangen, noe som gjorde resten av kampen i overkant spennende for hjemmelagets supportere. Men statusen per i dag er at Strømsgodset nå er på tygg grunn mens Kristiansund ligger på playoff.

Viking med et sjeldent poeng

Det er nok ikke mange som ser for seg at Viking kan klatre vekk fra nedrykk denne sesongen. Mange har allerede erklært dem som praktisk talt klare for OBOS-ligaen, og på søndag fikk vi se grunnen til at det har blitt slik. Viking har ledet mange kamper, men de har mistet ledelsen på slutten. Om det har stått uavgjort har de gjerne tapt det ene poenget de hadde mot slutten. Denne gangen tok de selv ledelsen midt i den andre omgangen, men den ledelsen klarte de ikke å holde i mer enn et minutt. Heldigvis for Viking slapp de ikke inn noen mål mot slutten denne gangen, og de fikk dermed med seg ett poeng. Det er nå syv poeng opp til 14. plass. Kanskje det er mulig for dem å redde seg til slutt?

Rosenborg et godt hode foran

Etter at trønderne hadde tatt tre veldig solide poeng hjemme mot Sandefjord på lørdag måtte Brann vinne mot Stabæk for å holde trykket på sine trønderske rivaler oppe. Turen til Nadderud gav dem på ingen måte de tre poengene. Et mål imot etter to minutter og en tabbe av Piotr Leciejewski etter 60 minutter sørget for at hjemmelaget fikk seieren denne gangen. Dagen før hadde Molde vunnet 3-0 borte mot Aalesund i en veldig god oppvisning mot rivalene sine. Det betyr at statusen nå er at Rosenborg leder Eliteserien med fem poeng ned til både Brann og Molde. Alt tyder på at det vil bli opp til disse to å legge noe som ligner på press på Rosenborg denne sesongen. Det er dog en god mulighet for at gapet vil bli større og større.