4000 kr Bonus og 100 Echoes
Spill Nå
5000 kr Bonus + 300 Free Spins
Spill Nå
100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Søndag 17. desember var den siste runden med tysk ligafotball på en stund. Etter den datoen tar Bundesliga en pause frem til 12. januar, da andre halvdel av sesongen skal sparkes i gang. I den første runden etter pausen vil vi få se gode kamper som Leverkusen – Bayern München og RB Leipzig – Schalke 04. Her ser vi litt på hvordan tilstanden er.

Bayern suverene

På tross av en dårlig start har Jupp Heynckes definitivt klart å få orden på de røde fra sør. Etter 17 kamper står de med kun to tap og to uavgjort. Forrige poengtap kom mot Gladbach den 25. november, da det ble et 2-1 tap borte mot Gladbach. Siden da har det kun blitt seire, men ikke de store overkjøringene vi kunne ha forventet. Mot både Frankfurt, Köln og Stuttgart ble det seier med 1-0, og det faktum at Köln ligger på jumboplassen mens Stuttgart ligger på 14. plass av 18 lag gjør ikke dette for imponerende. Likevel er det nå 11 poeng ned til Schalke 04 på andreplass, så det skal skje noe helt spesielt for at Bayern München skal klare å miste tittelen. Det er to spenningsmomenter i München akkurat nå: Det ene er Champions League, der de skal møte Besiktas den 20. februar. Det andre er når Manuel Neuer kommer tilbake. Akkurat nå ser det ut til at han skal komme tilbake rundt 1. mars, men når alt kommer til alt mener nok de fleste, også i München, at det viktigste er å få han i toppform til VM.

Tett kamp om plass i Champions League

Med tittelen godt plassert i hendene på Bayern München er det nok kampen om å komme til Champions League 2018/19 som er den viktigste denne sesongen. Men om det er lite spenning i kampen om tittelen er det vanvittig tett og spennende i kampen om å komme til Champions League. Det er de fire øverste plassene som kommer til verdens gjeveste klubbturnering, og før den andre halvdelen er det lite som skiller klubbene. Fra Schalke 04 på andreplass og ned til Hannover på ellevteplass skiller det kun syv poeng! Det er med andre ord ikke mulig å si noe særlig sikkert om hvilke tyske lag som vil slå følge med Bayern München til Champions League neste år. Dortmund er nok blant favorittene. Etter å ha kollapset helt midt i den første halvdelen av sesongen har de nå funnet litt tilbake til det de viste i begynnelsen av sesongen. De gikk inn i pausen med to seire på rad. Det er stor spenning knyttet til Schalke 04. Klubben som har fostret stjerner som Manuel Neuer og Mesut Özil ligger nå altså på andreplass, men det er kun målforskjellen som skiller dem fra Gladbach på sjetteplass. Den andre halvdelen av Bundesliga 2017/18 blir med andre ord veldig spennende, i alle fall om vi konsentrerer oss om kampen om å komme til Champions League. Så kan vi heller drømme om en litt jevnere kamp om pokalen neste sesong.

Similar Posts