Det som skiller fotball fra lagsporter som basketball og ishockey er at resultatene er langt mindre forutsigbare. Det har vi fått demonstrert meget tydelig denne helgen, da mange av de store lagene i de forskjellige ligaene gikk på poengtap.

City mistet seieren til slutt

Burnley var lenge en av Premier League 2017/18 sine store overraskelser, men i løpet av de siste månedene har de falt så langt bak de store at de ikke lenger kan regnes som en kandidat til en skikkelig overraskende avslutning. Men det betyr ikke at de ikke lenger har det i seg å gi oss noen overraskende resultater. Vi husker at de slo Chelsea i åpningskampen, og denne helgen skulle de få besøk av Manchester City på Turf Moor. Da Danilo scoret etter 22 minutter trodde de fleste av oss at vi visste hvilken vei det gikk, men City fikk ikke inn flere mål. Det gjorde derimot Johann Berg Gudmundsson da han satte en fantastisk ball fra Matthew Lowton inn bak Ederson. Stillingen ble 1-1.

Fantastisk på Anfield

Poengtap måtte det bli for enten Tottenham eller Liverpool på Anfield på søndag, og når alt kom til alt ble det 2-2 og poengtap på dem begge. Avslutningen på kampen ble helt utrolig fartsfylt. Victor Wanyama satte inn en utligning for Tottenham med en god kandidat til årets mål i det 81. minutt, og kun fire minutter senere ga dommeren Harry Kane et straffespark han aldri skulle ha fått. Rettferdigheten seiret da Kane skøyt ballen rett på keeper Darius. Ekstra rettferdig følte nok Liverpool sine supportere det var da Mohammed Salah satte inn et mål som ikke sto langt tilbake for Wanyama sitt når det kommer til vakkerhet. Dette var på overtid, men kampen var ikke avgjort. Tottenham fikk enda et straffespark, denne gangen riktig. Det satte Kane inn, og det ble poengdeling i en kamp der begge virkelig trengte tre poeng.

Verken Real eller Barca vant

Selv om vi nå har blitt godt vant til at det har skjedd noe veldig rart med Real Madrid er vi likevel aldri helt innstilt på at de kan komme til å miste poeng. Det var igjen tilfellet da de reiste til Valencia for å møte Levante på lørdag. Levante ligger på 17. plass, altså den første plassen som ikke gir nedrykk. Men det ble likevel for vanskelig motstand for Real Madrid. De fleste trodde at de hvite skulle vinne da Benzema scoret i det 81. minutt, men i det 89. scoret Pazzini for hjemmelaget, og Real Madrid tok bare ett poeng. Det samme gjorde Barcelona borte mot Espanyol på søndag – slikt er vi ikke helt vant til.

Klønete i kampen om Champions League

Schalke 04 og Bayer Leverkusen er to av lagene som kjemper aller hardest om å få en plass i Champions League 2018/19. Schalke lå på andreplass for få runder siden, men den plassen har nå Bayer Leverkusen tatt. Derfor trodde vi at disse lagene skulle vinne da de møtte henholdsvis Werder Bremen og Freiburg på lørdag, to klubber som kjemper mot nedrykk til 2. Bundesliga. Men det ble 0-0 for Leverkusen og hjemmetap for Schalke. Det siste var helgens store overraskelse i tysk fotball.