100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Mens det er pause på det aller øverste nivået i norsk fotball har man begynt å spille fotball igjen i OBOS-ligaen denne helgen. Runden var stappfull av nøkkelkamper, og vi kan nå si litt mer om hvilke tendenser vi ser frem mot avslutningen av sesongen.

Bodø/Glimt fikk ikke rykket fra

I Nordland hadde de gulkledde i Bodø en nydelig sjanse til virkelig å rykke ifra de øvrige lagene i opprykkskampen. En seier mot Ranheim kunne ha gitt dem en veldig fin luke ned til de øvrige, men dette skjedde ikke. Da Joachim Osvold ga Bodø/Glimt en ledelse på 3-2 i det 89. minutt trodde alle at en veldig god seier var et faktum, men Mads Reginiussen utlignet til 3-3 i det tredje overtidsminuttet. Dermed fikk ikke Bodø/Glimt rykket ifra slik de ønsket. Tvert imot har de nå fått Start og Sandnes Ulf ubehagelig tett innpå seg.

Mjøndalen faller

For det var en veldig viktig kamp i playoffsonen som ble spilt i Sandnes på søndag. Da tok hjemmelaget imot brukledde Mjøndalen. Dette er to lag som kjemper om å være en del av opprykkskampen, men for Mjøndalens del ville et tap bety at de faller farlig langt ifra. For Sandnes Ulf sin del ville en seier bety at de kom veldig tett opptil Bodø/Glimt på førsteplass. Det ble 1-0 til Sandnes Ulf etter et mål av Axel Kryger etter fire minutter. Det betyr at Sandnes Ulf nå ligger på tredjeplass, kun seks poeng bak serielederen. Det er kun målforskjell som hindrer dem i å ligge på direkte opprykksplass. Muligheten til å ligge en divisjon over Viking neste sesong bør gi dem veldig god motivasjon.

Start på andre

Det er altså Start som nå har kapret den andre direkte opprykksplassen. En seier på 2-1 mot Kongsvinger har ført til at også de nå kun ligger seks poeng bak Bodø/Glimt. Seieren mot Kongsvinger satt dog relativt langt inne denne søndagen. Mats Cato Moldskred scoret etter 13 minutter, og Kongsvinger holdt den ledelsen frem til det 67. minutt. Da scoret Henrik Robstad, og under ti minutter senere ga Espen Børufsen dem seieren.

Playoff

Helgens resultater betyr at Sandnes Ulf og Ranheim har kommet seg et godt hestehode foran de øvrige lagene på playoffplass. Det er kun ett poeng som skiller Tromsdalen og Levanger, som fikk henholdsvis ett og null poeng denne helgen. For tre lag er det kun målforskjellen som holder dem utenfor playoffsonen. De tre lagene er Mjøndalen, Florø og Strømmen. Mens Mjøndalen altså tapte i Sandnes denne helgen gikk det langt bedre for de to andre. Florø fikk en knallpen seier på 4-1 over Fredrikstad, mens Strømmen hentet hjem tre poeng hjemme mot Jerv. Hele kampen om opprykk til Eliteserien vil bli ekstremt spennende i den siste halvdelen av denne sesongens OBOS-liga, så det gjelder for alle fotballinteresserte å følge godt med. Om du har et lokalt lag på det nest øverste nivået i norsk fotball bør det å møte opp på stadion være obligatorisk de kommende månedene. Laget ditt trenger deg nå.