100% Bonus og 20 Super Spins
Spill Nå
100% Bonus og 100 Free Spins
Spill Nå

Norge har nå spilt sine to første kamper i Nations League, konseptet som kan gi oss en plass i EM 2020 via en ny vei. Selv om optimismen har steget etter at Lars Laberbäck tok over som norsk landslagssjef etter Per Mathias Høgmo var det som ventet veldig få tilskuere på Ullevaal da Norge møtte Kypros på torsdag. To gode kamper kunne ha gitt en ekstra boost til potensielle tilskuere før de norske kampene, men det ble dessverre med kun en.

En god omgang i Oslo

Før kampen på torsdag hadde Norge møtt Kypros ni ganger, og samtlige av disse ni kampene hadde endt med norsk seier. Forventningene om seier var derfor helt klare, og når alt kom til alt sviktet ikke de norske landslagsspillerne på det området. To mål av kaptein Stefan Johansen sørget for at Norge gikk til pause med en trygg ledelse etter en veldig god første omgang. Den andre omgangen var betydelig dårligere, men det var likevel aldri noen tvil om at resultatet kom til å stå kampen inn. Norge sikret seg dermed tre poeng i den første kampen, og målforskjellen sørget for at det var vi som lå på førsteplass etter den første runden. Bulgaria slo Slovenia 2-1 samme kveld.

Nedtur i Sofia

Da vi møtte Bulgaria til kvalifisering til EM i 2016 kom Norge veldig godt ut av det, men seier både i Oslo og i Sofia. Når vi hadde sett våre spillere levere en alt i alt god kamp mot Kypros samtidig som Bulgaria hadde slått Slovenia uten å se særlig gode ut betød det at mange var veldig optimistiske før søndagens kamp. Og Norge var det beste laget kampen gjennom, og noen gode sjanser ble brent. Det er ekstremt tragisk at ingen av dem gikk i mål, og enda mer tragisk er det at Bulgaria scoret på sin eneste virkelig store målsjanse. Mot Slovenia var de to målene de scoret de eneste egentlige sjansene, noe som betyr at Bulgaria har scoret tre mål på tre sjanser i løpet av de to første kampene, og står med seks poeng som gruppeledere i Norges gruppe. Det betyr at oktober blir en ekstremt viktig måned.

To sterke motstandere på Ullevaal

For den 13. og den 16. oktober skal Norge spille hjemmekamp på Ullevaal mot nettopp Slovenia og Bulgaria. Dermed er det de to lagene som er de største konkurrentene til å gå videre fra vår gruppe vi skal møte i løpet av tre dager. Den første kampen er mot Slovenia klokken 18:00 lørdag den 13. oktober. Det er et tidspunkt mange har mulighet til å gå på kamp, som om du er i rimelig nærhet til Oslo og er interessert i det norske landslaget bør du definitivt dra på kamp for å støtte laget (NFF sa etter kampen mot Kypros at de skulle se på billettprisene, så det kan forhåpentligvis bli overkommelig). Den påfølgende tirsdagen kan det fort bli tvingende nødvendig å få revansje mot Bulgaria om vi skal kunne komme videre fra vår gruppe i Nations League.