Selv om det store hovedfokuset selvsagt ligger på sesongen vi er inne i er det alltid spennende å ta blikket ned til divisjonen under for å få svar på et viktig spørsmål: Hvem kan vi komme til å få se blant de beste neste sesong? Blir det gamle kjenninger eller nye fjes? Her ser vi på situasjonen i Championship.

Wolves suverene

På det øverste nivået er Manchester City det klart mest suverene laget, men Wolverhampton sin stilling i Championship er ikke mye dårligere. Mens City leder Premier League med 15 poeng leder ulvene det nest øverste nivået med en margin på 12 poeng. Kun tre kamper har de tapt i løpet av denne sesongen, og i FA-cupen kan de altså godt komme til å slå ut Swansea. Selv om Championship er en uforutsigbar liga ser det altså ut til at det skal veldig mye til for at vi ikke får et gjensyn med Wolverhampton i Premier League neste sesong. Bettingselskapenes oddssetting reflekterer dette. Jevnt over vil du så vidt få mer enn 1 i odds på at Wolves rykker opp, og bare marginalt mer på at de blir mestere.

Kommer noen gamle navn tilbake?

Det er noen navn som er viktige i engelsk fotballhistorie som nå har vært borte fra det øverste nivået lenge. Derby og Leeds er definitivt to slike navn. Leeds ble som kjent tvangsflyttet til Championship før sesongen 2004-05, og da de sesongen etter måtte starte med -10 poeng endte det med nedrykk til League One. Siden den gang har de kjempet for å komme opp, og de ligger nå på den viktige sjetteplassen i Championship. Det er den siste plassen som kvalifiserer til playoffspill, så muligheten er nok en gang til stede for at den gamle storheten vil komme tilbake. Det er det nok mange som håper på. Derby er i en posisjon der de kan komme til å rykke direkte opp til Premier League. De ligger nå på andreplass med to poeng ned til Cardiff på tredjeplass. De har vært i Championship siden 2008 og vil nok gjerne markere sitt tiårsjubileum i ligaen med et opprykk.

Et mulig nytt fjes

Det er mange kjente og kjære navn med i toppstriden for øyeblikket. I tillegg til de nevnte er også Aston Villa inne i playoffsonen, men vi har også et nytt navn som det kan bli spennende å se i Premier League om de skulle lykkes. Bristol City er nå på fjerdeplass med to poeng opp til Derby, og vi skal definitivt ikke se bort ifra at de kan bli et veldig spennende innslag i neste års utgave av Premier League. På niendeplass med tre poeng opp til Leeds finner vi dessuten Preston North End, en annen klubb som ikke akkurat er veldig kjent fra den engelske toppdivisjonen. Selv om de fleste nok vil ha opp gamle og kjente navn er det bestandig morsomt med noen helt nye også, og Bristol City og Preston representerer nok det største håpet for de som ønsker at så skal skje.

Similar Posts